Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Antalya dolandırıcılık operasyon

        Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, bir grubun, tatil için gelen yerli ve yabancı turistlerin kredi kartlarını çalarak ya da bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptığı istihbaratını aldı. Suç örgütünü çökertmek için çalışmaya başlayan ekipler, 9 aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon yaptı.

        Antalya başta olmak üzere Manavgat, Sivas, Batman ve Çankırı'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, örgüt lideri olduğu iddia edilen meslekten ihraç edilmiş eski polis memuru İzzet Sarıkaya ile birlikte, kamu görevlisi M.K., O.Ş., Ş.K., G.K., M.C., M.K., İ.K., A.Ü. ve A.M. gözaltına alındı.

        Zanlıların, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, sahte kredi kartı oluşturmada kullanılan encoder cihazı ve papağan diye tabir edilen kopyalama cihazının olmaması, örgütün yeni bir yöntem kullandığını ortaya çıkardı. Polis, örgütün kredi kartlarını nasıl kopyaladığını ve çoğalttığını araştırıyor.

        Göz altına alınan ve örgüt lideri olduğu iddia edilen eski polis memuru İzzet Sarıkaya'nın, 2005'de uyuşturucu madde kaçakçılığından, 2010'da resmi belgede sahtecilik ve kredi kartı dolandırıcılığı suçlarından kaydı olduğu tespit edildi. Örgütün çeşitli yöntemlerle elde ettiği kredi kartı bilgileriyle yeni bir kart oluşturduğu, bunları da anlaşmalı iş yerlerinde komisyon karşılığında kullandıkları tespit edildi.

        Örgütün bu yöntemle şu ana kadar 500 bin lira haksız kazanç elde ettiği belirlendi. 'Suç örgütü kurmak, yönetmek ve örgüt faaliyetleri çerçesinde banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçlamalarıyla gözaltına alınan 10 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ