Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Mutluluk çubuğu evliliklerini kurtardı

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır Dicle Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalı'nda yapılmaya başlanan yapay penis (mutluluk çubuğu), cinsel birliktelikte sorun yaşayan eşlere umut oldu. Cinsel ilişki sırasında yaşadıkları sertleşme nedeniyle boşanma aşamasına gelen 40 erkeğe doğal görünümlü yapay penis takıldı. Sertleşme sorunları yüzde yüz ortadan kalkan erkeklerin tamamı şeker ve kalp damar yetemezliği olan hastalar oluşturuyor.

        KADINLAR EŞLERİNİ BOŞAMAKTAN VAZGEÇTİ

        Güneydoğu'da erkeklik fonksiyonlarını kaybeden kişiler çareyi, mutluluk çubuğunda buluyor. Birçok kadın eşinin cinsel işlevini yerine getirmesi ile ayrılmaktan vazgeçti. Yapay penis ile erkeklik işlevi yerine gelen şeker hastası A.E. " 6 yıldır yaşadığım sertleşme sorunu nedeniyle psikolojim bozuldu. Benden 11 yaş küçük olan eşimle sorun yaşamaya başladım. Mutluluk çubuğu taktırdıktan sonra boşanmanın eşiğinden döndük. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum" dedi.

        Diyarbakır'da diyabet hastalığı nedeniyle erkeklik işlevini yitiren iki çocuk babası Y.B., ise "Sertleşme sorunu yaşadıktan sonra eşimle yaşadığım ciddi sıkıntılardan ötürü boşanma aşamasına geldim. Yapay penis taktıktan sonra aramızdaki cinsel sorun ortadan kalktı. Ben ilacımı buldum. Sorun yaşayan erkekler utanıp yuvalarının yıkılacağına gidip tedavi olsunlar" şeklinde konuştu.

        AYIP ORTADAN KALKTI

        Dicle Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yaşar Bozkurt, 50 yaş üstü erkeklerde ciddi sertleşme sorunu olduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda cinsel sorun yaşayan erkeklerin doktora gitmeye utandığını hatırlatan Bozkurt, "Mahrem bir konu olduğunda erkekler hastalıklarını eşlerinden bile gizliyordu. Sertleşme başta olmak üzere cinsel sorunlardan ötürü 5 yıl önce merkezimize haftada 15 hasta başvururken, bu oran haftada 55 hastaya çıktı. Sertleşme sorunu yaşayan erkeklere ilaç ve medikal tedavi uyguluyoruz. Ancak yaptığımız tüm tedavilere rağmen sonuç alamıyorsak o zaman mutluluk çubuğu dediğimiz doğal görünümlü penis takıyoruz. Son 2 yılda şeker ve kalp yetmezliği olan 40 erkeğe yapay penis taktık. Mutluluk çubuğu sayesinde boşanma aşamasında olan birçok yuva kurtarıldı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ