Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Yaşa göre giyinmenin kuralları
        1

        20’li 30’lu yaşlar: Genç ve trendi Öncelikle genç annelere önerimiz, trendlerden esinlenerek cesurca tarzlarını oluşturmaları. n Ultra feminen, renkli ve göz alıcı elbiseleri gece-gündüz rahatlıkla kullanabilirsiniz çünkü yaşınız buna müsait. Biraz dekolteyle çok şık ve çekici durabilirsiniz, ancak abartmayın.

        2

        Jean’ler vazgeçilmez parçalar. Özellikle yırtık pırtık modellerle modern görünmek sizin elinizde. Jean’leri ister denim gömleklerle tamamlayıp ‘denim on denim’ modasına uyun isterseniz beyaz tişörtlerle tamamlayıp hem cool hem de spor tarzınızı ortaya koyun.

        3

        Uzun kloş etekler, pilili, kabarık, uçuşan modeller tam size göre. Eğer vücudunuza güveniyorsanız, mini dar eteklerle çok şık ve seksi bir görünüm elde edebilirsiniz. Unutmayın eteğinizin şıklığını en iyi sade ve abartısız üstlerle gösterebilirsiniz.

        4

        Dış giyim parçalarınızı yeniden keşfedin. Blazer ceketleri elbiselerinizle, çiçekli, renkli üstleri deri ceketlerinizle, dar jean’leri denim gömleklerle tamamlayabilirsiniz.

        5

        Yaratıcılığınızı en kolay kullanacağınız yaşlar 20’ler. Kişisel stilinizi küçük dokunuşlarla bile olsa yansıtın. Limitiniz yok, uyumsuz veya sıra dışı kombinler, sizi herkesten farklı ve iddialı kılar.

        6

        Klasik parçaları ileriki yaşlarda çok sık kullanacağınız için şimdilik onları renkli ve ilginç kombinasyonlarla canlandırın. Çok ağır ve yaşınıza uygun olmayan parçalardan uzak durun.

        7

        Elbiselerinize yeni bir siluet kazandırın. İster mini olsun ister diz hizasında ister dar isterse bol, ne stilde olursa olsun, farklı ve özgün modelleri seçmeye özen gösterin. Metalik renklerin gölgelerle kontrastını sağlayın. Açık renkleri koyularla tamamlayın, önemli olan cool ve güvenli görünmek.

        8

        İster basit bir tişört olsun ister ipek bir bluz, önemli olan onlara küçük dokunuşlarla farklı bir hava katmak. n Sezonun aksesuvar trendleriyle görünümünüzü hareketlendirin.

        9

        014 ilkbahar-yaz sezonunda aksesuvarlar sınırsız seçeneklerle karşımızda. Kocaman kolyeler, püskül çantalar, sportif sırt çantaları, göz alıcı sandaletler ve seksi stiletto’larla görünümünüze modern dokunuşlar katın.

        10

        40’lı 50’li yaşlar: Feminen ve modern Artık ne istediğinizi biliyorsunuz, tarzınızdan ödün vermiyorsunuz. Stil haritanız modern ve feminen dokunuşlarla sizi en doğru şekilde yansıtmalı.

        11

        Zarif elbiseler tercih edin. Olgun ancak çok da ağırbaşlı görünmek istemiyorsanız, bedeninizi saran, diz hizasında veya dizin altında elbiseler sizin için ideal.

        12

        Modern ama sade detaylı üstler, her zaman elinizin altında olmalı. Dik yakalı klasik gömlekler, şık sweatshirt’ler, basic tişörtler vazgeçilmeziniz olmalı.

        13

        Feminen ve şık eteklerle göz alıcı olabilirsiniz. Pilili, uzun eteklerle hem hoş hem de elegan bir görünüm kazanabilirsiniz. Diz altı kalem etekler gece gündüz şıklığınızı garantiler. Basic tişörtleri desenli ya da dantel detaylı eteklerle giyebilirsiniz.

        14

        Klasik kesimlerdeki ceketlerden asla vazgeçmeyin. İster jean’lerle isterse elbiselerinizle tamamladığınız blazer’larınız mutlaka klasik modellerde ve kaliteli, düzgün kesimlerde olmalı. Ceketlerde kum saatini andıran kesimler, size sofistike bir görünüm sağlar. Uzun ve bol kesimli modelleri ise gece-gündüz her kıyafetle rahatça kullanabilirsiniz.

        15

        Modern ve trendi aksesuvarlarla görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Günlük kıyafetlerinize farklı bir hava kazandıran metalik aksesuvarlarla tamamlayabilirsiniz. Ancak dengeyi iyi sağlamanızı, abartıya kaçmamanızı öneririz. Feminen ve hacimli kesimler ve yüksek kalitedeki kumaşlar sizi daha şık gösterir. Detaylar bu yaşlarda daha sade, daha bütünleyici ve daha sofistike olmalıdır.

        16

        Eğer gardırobunuz zamansız parçalarla doluysa asla hata yapmazsınız. Klasik pantolonlar, zarif kesimli trikolar ve şık paltolarla her zaman elegan görünebilirsiniz.

        17

        60’lı 70’li yaşlar: Elegan ve zamansız Yaş kemale erdi demeyin! Tarzınızın oturduğu en güzel yaşlardasınız. Sade renkler, zamansız renkler, düz ve klasik kesimlerle kusursuz tarzınızı oluşturabilirsiniz.

        18

        Şimdi biraz trendleri bir kenara bırakıp geleneksel şıklığa ayak uydurmanın zamanı geldi. Zamansız parçalara yatırım yapmalı, alışverişte macera aramamalısınız.

        19

        Takım elbiseler, pantolonlar, ceketler gardırobun olmazsa olmaz parçalarıdır. Siyah ve beyaz gibi zamansız renklerin yanı sıra önümüz yaz olduğundan takım elbiselerde pastel tonları, tercih edebilirsiniz.

        20

        Klasik kesimli elbiseler, gömlek, ceket ve palto sizin temel parçalarınız. Bu parçalar size birçok seçenek sunabilir ve bu elbiseleri gece-gündüz her yere rahatlıkla giyebilirsiniz. n Göz alıcı üstler size farklı bir hava katar. Bluzlarda biraz dekolte kullanmak daha feminen bir duruş sağlar.

        21

        Rahat etekleri tercih edin. “A” şeklindeki etekler kadınsı ve çok hoş bir görünüm yaratır. Eteklerde koyu renkleri tercih edin ve üzerinize oturan gömleklerle kombin edin. Bu şekilde doğru dengeyi sağlamış olursunuz.

        22

        Dış giyime iyi yatırım yapın çünkü onlar tüm kıyafetlerinizi tamamlayacak en önemli parçalarınız. Size uygun kesimleri ve kaliteli kumaşları tercih edin. Koyu ve klasik renkler tarzınızı en güzel şekilde tamamlar. Üzerinize oturan kesimlerde, büyük desenlerden ve baskılardan uzak durun.

        23

        Kendinize belirli renk skalaları belirleyin ve bunun dışına pek çıkmayın, gold tonlar, lacivert ve kırmızı sizi her zaman göz alıcı kılar.

        24

        Ayakkabı ve çantada kaliteden asla ödün vermeyin. Gerçek deri ve zamansız modelleri tercih edin.

        25

        Yüksek ökçelerde rahat ve makul topukları tercih edin.

        26

        Mücevherler stilinize mükemmel bir hava katar. Pastel ve beyaz tonlardaki kıyafetlerinizi, taşlı ve elegan mücevherlerle kullanabilir edebilirsiniz.

        27

        Kıyafette sadeliğe önem verin ancak bunu en gösterişli aksesuvarlarla kombinleyin, şık kontrastlar yakalayın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ