Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sınırlar kapatılıyor, koronavirüs önlemleri artıyor! - Haberler

        YeniZelandaBaşbakanı Jacinda Ardern, bugün gece yarısından itibarenYeniZelandavatandaşları ve daimi oturma izni bulunanlar haricindeki tüm ziyaretçilere sınırların kapatılacağını açıkladı.

        Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ardern,yenitip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek için alınan önlemleri açıkladı.

        Önlemler kapsamındaYeniZelandavatandaşları ve daimi oturma izni bulunanların dışındaki herkese bu gece yarısından itibaren sınırların kapatıldığını duyuran Ardern, "Bunun ne kadar olağanüstü olduğunu anlıyorum ancakYeniZelanda'yı Kovid-19'dan korumak için önlem alınması gerekiyordu.’’ ifadelerini kullandı.

        Dünyadaki birçok ülkeden salgın haberlerinin gelmeye devam ettiğini ve bu nedenle risk almak istemediklerini dile getiren Ardern, yasakların geçici işçileri, öğrenci gibi geçici vize sahiplerini ve Pasifik'ten gelen kişileri de kapsadığını sözlerine ekledi.

        YeniZelanda’da son verilere göre toplam 28 kişide Kovid-19 tespit edildi.

        AVUSTRALYA'DA SINIRLARINI KAPATTI

        Avustralya Başbakanı Scott Morrison, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek amacıyla Avustralya vatandaşları, oturma izin olanlar ve onların aile fertleri haricindeki kişilerin ülkeye alınmayacağını duyurdu.

        Başbakan Morrison, yaptığı açıklamada, Avustralya’ya gelecek yabancı uyruklulara yarın saat 21.00’den itibaren sınırların kapatılacağını söyledi.

        Avustralya’daki vakaların nerdeyse yüzde 80’inin yurt dışından gelenlerde veya onlarla temasta bulunanlarda göründüğünü hatırlatan Morrison, yeni yürürlüğe konulan yasakların Avustralyalıların güvenliğini sağlamak için gerekli olduğunu ifade etti.

        Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan önlemler kapsamında sınır kapatma uygulamasının Avustralya vatandaşları, oturma izin olanlar ve onların yakın aile fertleri haricindeki tüm yabancılar için geçerli olduğu duyuruldu.

        Yasak dışında tutulanlara da ülkeye girdiklerinden itibaren 14 gün kendilerini karantinaya alma zorunluluğu getirildi.

        Karantina kurallarını ihlal edenlere para ve hapis cezası verilecek.

        İlk vakanın görüldüğü 25 Ocak'tan bu yana 6 kişinin hayatını kaybettiği Avustralya’da son verilere göre Kovid-19 nedeniyle hastalananların sayısı 710’a yükseldi.

        Başbakan Morrison, dün yaptığı açıklamada, Avustralyalıların yurt dışına çıkışının yasakladığını duyurmuştu.

        ABD KANADA SINIRI KAPATILMIŞTI

        ABD Başkanı Donald Trump koronavirüs sebebiyle Kanada ile sınırların geçici süreliğine karşılıklı olarak kapatılacağını duyurmuştu.

        Trump twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kanada ile karşılıklı anlaşarak, kuzey sınırımızı zaruri olmayan gidiş-gelişlere kapatıyoruz. Ticaretimiz bundan etkilenmeyecek. Detaylar yakında " ifadelerini kullanmıştı.

        YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN'A AÇILAN KAPILAR KAPANMIŞTI

        Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapıları, koronavirüs önlemleri kapsamında yolcu giriş ve çıkışlarına kapatıldığı duyurulmuştu.

        Yunanistan'a açılan Pazarkule, İpsala kara hudut ve Uzunköprü demir yolu hudut kapıları ile Bulgaristan'a açılan Dereköy, Hamzabeyli ve Kapıkule kara hudut kapılarından yolcu giriş çıkışı yapılmayacağı açıklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ