Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkentli kadınlar ilmek ilmek hayatı işliyor

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), yüz binlerce kadını meslek sahibi yapıyor. Büyükşehir Belediyesinin başlattığı kurslara el emeği göz nuru Türk el sanatlarını öğrenmek, kendini geliştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek ve aile bütçesine katkı sağlamak isteyenler yoğun ilgi gösteriyor.

        31 farklı branşta kurs açan BELMEK, bilgi ve becerilerini artırarak üreten hayatın içinde aktif bir rol üstlenmeyi isteyenlere eğitim veriyor. Başkent'in birçok farklı noktasında faaliyet gösteren BELMEK'ler, sadece kadınların değil son yıllarda erkeklerin de buluşma adresi oldu. Tanınmış bu merkezlerden biri de Sincan Planet Aile Yaşam Merkezi. Merkezde mefruşat, nakış, iğne oyası, ahşap boyama, tel kırma, makine ve el nakışı, hesap işi, Türk işi, Antep işi gibi geleneksel el sanatları kursiyerlerle buluşturuluyor. 18 yıldır nakış ve mefruşat branşında eğitim veren Fadime Karlı, kursiyerlerin salon takımlarından kurdele ve boncuk işlemelerine, nevresim takımlarından unutulmaya yüz tutan çeyizlik eşyalara kadar birçok ürünü emek vererek yaptığını söyledi.

        Her yaştan ve her meslekten kursiyerin ilgi gösterdiği BELMEK kurslarına katılan 56 yaşındaki Hürriyet Ülkebay, daha önce düğme dikmeyi bilmediğini belirterek, "2 senedir bu kursa geliyorum. Düğme dikmesini bile bilmiyordum hocam sayesinde öğrendim, burada kendimi geliştirme imkanı buldum" dedi.

        Kurslara katılan 57 yaşındaki Sevdiye Özbek ise, ürettiği ürünleri gördükçe kendisiyle gurur duyduğunu ifade ederek, bu ürünleri hem kendi evinde kullandığını hem de sipariş alarak ev ekonomisine katkı sağladığını anlattı.

        Önceleri sadece bir hobi edinmek amacıyla geldiği BELMEK'te zamanla bu hobinin mesleği haline dönüştüğünü vurgulayan 58 yaşındaki Gül Filiz Ünlü, "İlk başlarda sadece değişik beceriler kazanmak ve sosyalleşmek amacıyla gelirken artık maddi kazanç sağladığım bir iş olarak görüyorum. Siparişler alıyorum ve aile ekonomimize katkı sağlıyorum. Böyle bir hizmet verdiği için Büyükşehir Belediyesine şükran borçluyuz. Bu tür yerlerin çoğalmasını diliyorum" dedi.

        Kursiyerlere ulaşım hizmeti sunan BELMEK'ler sayesinde kursa katılanların sayısı da gün geçtikçe artıyor. "Öğrenmenin ve üretmenin yaşı yok" diyen kursiyerlerden 54 yaşındaki Firdevs Çolak ise, tam 20 yıldır BELMEK'lerden yararlanıyor. Kurslar sayesinde sosyalleştiğini belirten Çolak, "Farklı semtlerdeki BELMEK'lere gittim. Her yönden çok büyük faydasını gördüm. Eryaman'dan Sincan BELMEK'e servisle geliyorum. Belediyemizin bu hizmetinden çok memnunum" diye konuştu.

        (SFP-BC-Y)

        20.12.2017 12:10:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler