Bolu'da kooperatif ve meslek odasına "rüşvet" operasyonu: 3 kişi adliyeye sevk edildi
Bolu’da jandarma ekiplerinin, Bolu Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'icbar suretiyle irtikap' soruşturmasının devamı niteliğinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 'rüşvet' iddiasıyla gözaltına alınan oda başkanı ve 2 oda personeli adliyeye sevk edildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bolu Köroğlu Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası binalarına yönelik eş zamanlı baskın düzenlemişti. Bolu Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'icbar suretiyle irtikap' soruşturmasıyla doğrudan bağlantılı olarak genişletilen operasyon kapsamında, kurum binalarındaki bilgisayarlar, evrak ve belgeler üzerinde detaylı incelemeler yapıldı.
Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte gündeme gelen 'rüşvet' iddiaları üzerine Kooperatif ve Oda Başkanı M.A. ile 2 oda personeli jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
3 şüpheli adliyede
İl Jandarma Komutanlığı'ndaki ifade işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri altında Bolu Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki savcılık sorguları sürüyor.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.