Elazığ'da afet bilinci güçleniyor
Elazığ'da üniversite müfredatına eklenen "Afet Yönetimi" ve "Temel Arama Bilgisi" dersleri sürüyor.
Elazığ'da üniversite müfredatına eklenen "Afet Yönetimi" ve "Temel Arama Bilgisi" dersleri sürüyor.
Elazığ Valiliği ile Fırat Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında üniversite müfredatına eklenen "Afet Yönetimi" ve "Temel Arama Bilgisi" dersleri sürüyor. Derslerin uygulama aşamasında öğrenciler, Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ev sahipliğinde eğitime katıldı. Öğrenciler, Afet Yönetim Merkezi ile arama ve kurtarma ekipmanlarını yerinde inceleme fırsatı buldu.
Uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilere afet anında koordinasyon süreçleri, müdahale yöntemleri ve kullanılan teknik ekipmanlar hakkında detaylı bilgiler verildi.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.