Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESİRE TERMAL TURİZM MERKEZİ SEDEF HASTALARINA ŞİFA DAĞITIYOR

        MUSTAFA AKÇAY

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde belediyeye ait Esire Termal Turizm Merkezinin şifalı sıcak suları sedef hastalarına şifa dağıtmaya devam ediyor.

        Esire Termal Turizm Merkezine Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelerek şifalı sıcak sularında şifa bulan sedef hastalarının sayısı her geçen gün artıyor.

        Esire Termal Turizm Merkezinde tedavi amacıyla 3 gün önce kaplıcalara eşi ile birlikte geldiklerini söyleyen Tavşanlı'lı 56 yaşındaki sedef hastası Zeliha Özyurt," 8 yıl önce eşimin trafik kazası geçirerek yaralanmasına çok üzülmüştüm. O günden bu yana kol, bacak ve vücudumun çeşitli yerlerinde yaralar oluştu. Gittiğimiz doktorlar sedef hastalığı teşhisi koydu. 8 yıldır gitmediğim doktor kalmadı. Esire Termal Turizm Merkezinin sedef hastalığına iyi geldiğini duyduk. Apart odalarda 3 günden beri kalıyoruz. Şifalı sıcak suyun etkisiyle kol, bacak ve vücudumun çeşitli yerlerindeki yaralar iyileşmeye, kaşınmalar azalmaya başladı. Şimdi rahatım, burada kalacağın 21 gün içinde inşallah yaralarımdan eser kalmaz." diye konuştu.

        Esire Termal Turizm Merkezinde bulunan 51 derece sıcaklıktaki şifalı sıcak suların sedef hastalığının yanında romatizmal hastalıklarda, deri hastalıklarında, kas ve eklem ağrılarında, çeşitli kadın hastalıklarında ve içme kürleriyle de; böbrek taşı, mide-barsak sistemi, karaciğer safra kesesi hastalıklarında etkili olduğu biliniyor.(MA-EFE)

        08.10.2015 12:04:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler