Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İHA'nın haberinden sonra şehidin mezarı ortaya çıktı

        (Fotoğraflı)

        Hamza Kabasakal

        ANKARA (İHA) - Sakarya Meydan Muharebesi'nin son kalesi olan Haymana'da bulunan bir mezarın; savaşta şehit düşen Giresun Tirebolulu 42. Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan'a ait olduğu ortaya çıktı.

        İhlas Haber Ajansı'nın 12 Kasım 2016 yılında yeniden gündeme getirdiği kahraman Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan'ın kayıp mezarı ile ilgili haber sonrası, Giresun'dan gelen uzman ekipler tarafından yapılan araştırmalar sonucunda kahraman Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ve 50 Giresunlu Milli Mücadele şehidinin mezarı Haymana'nın Medrese Mahallesi'nde bulundu.

        Medrese Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Beşkaya, "Öncelikle buradaki mezarlarda şehitlerimizin olduğunu bilmediğimizi söylemek isterim. Bu gerçeğin ortaya çıkmasından sonra ciddi anlamda gururlandık. Burada başta İhlas Haber Ajansı olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (HAM-BT-Y)

        06.07.2017 10:07:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler