Konya'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği yapıldı
Konya'da, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.
Konya'da, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.
Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa, Vali İbrahim Akın ve protokol üyeleri katıldı.
Mehter gösterisiyle başlayan program otizmli bireyler, aileleri ve katılımcıların yer aldığı kortej yürüyüşü ve mavi balon uçurma etkinliğiyle devam etti.
Akın, yapılan çalışmaların sevgi, anlayış ve doğru destekle her bireyin kendi varlığını ve yeteneğini en güzel şekilde ortaya koyabildiğini göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti.
Ailelerin gösterdiği sabır ve fedakarlığın takdire şayan olduğunu vurgulayan Akın, "Devletimizin destekleriyle özel gereksinimli bireyler için eğitimden sağlığa, spordan sosyal yaşama kadar her alanda daha güçlü bir yaşam sürmelerine yönelik çalışmalar kararlılıkla sürüyor. Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün daha güçlü bir toplumsal duyarlılığa vesile olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.
Program, etkinlik alanı ziyaretinin ardından sona erdi.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.