Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? ÖSYM 2023 Üniversite sınavı YKS AYT, YDT, TYT soruları ve cevap anahtarı kitapçığı açıklandı mı?
        1

        Üniversite sınavı YKS 2023 bugün yapılacak olan son oturum YDT ile tamamlanacak. Dün Temel Yetenek Testi TYT'ye ve bugün saat 13.15'te tamamlanan Alan Yetenek Testi AYT'ye giren üniversite adayları merak içerisinde sınav sorularını ve cevap anahtarının ne zaman yayınlanacağını araştırıyor. Peki, TYT - AYT soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte YKS cevap anahtarıyla ilgili merak edilenler...

        2

        YKS CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAYINLANACAK?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) düzenlediği sınavlara ilişkin soruları ve cevapları genellikle sınavın yapıldığı gün veya sınavdan birkaç gün sonra erişime açıyor.

        3

        Bu bilgi göz önünde bulundurulduğunda soru kitapçığı ve cevap anahtarının YSK'nin son oturumu Yabancı Dil Testi YDT'nin saat 17.30'da tamamlanmasının ardından bugün veya yarın yayımlanması bekleniyor.

        4

        Soruların tamamı sadece sınava katılan adayların erişimine açık olacak, sınava katılmayanlar soruların sadece yüzde 10'unu görebilecek. Sorular ve cevaplar ÖSYM'nin internet adresinde olacak. ÖSYM YKS 2023 sınavına ilişkin soruları ve cevapları erişime açtığında haberimizde yer alacaktır.

        5

        YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        YKS sonuçları TYT, AYT ve YDT yani üç testin de sonuçları ÖSYM tarafından 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ