Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YKS giriş belgesi nasıl alınır, siyah beyaz olur mu, renkli mi olmak zorunda? ÖSYM 2022 YKS TYT AYT giriş belgesi çıktısı sorgulama sayfası!
        1

        YKS sınavı için hazırlıklarını tamamlayan adaylar sınavda hayal ettiği üniversiteyi kazanabilmek için ter dökecek. YKS sınavı için giriş belgesini henüz çıkarmamış olanlar YKS giriş belgesinin siyah beyaz mı, renkli mi olması gerektiğini araştırmaya başladı. Peki ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınavda YKS giriş belgesi nasıl alınır, siyah beyaz mı, renkli mi olmak zorunda? İşte YKS giriş belgesi sorgulama sayfası!

        2

        YKS GİRİŞ BELGESİ SİYAH BEYAZ OLMASI SORUN TEŞKİL EDER Mİ?

        YKS sınavına kısa bir süre kala öğrenciler YKS sınav giriş belgesi almak için çıktı alabileceği yerelere akın ediyor. Hafta sonu gerçekleştirilecek olan üniversite sınavı öncesi YKS sınav giriş belgesi alacak olan adaylar YKS giriş belgesi siyah beyaz olmasının bir sorun teşkil edip etmeyeceğini merak ediyor.

        YKS'ye girecek öğrenciler, ais.osym.gov.tr üzerinden alacakları YKS giriş belgesi ile sınava katılım sağlayabilecek.

        YKS giriş belgesinin siyah beyaz olması veya renli olması sınava katılım konusunda bir sorun teşkil etmemektedir.

        3

        YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ RENKLİ OLMAK ZORUNDA MI?

        ÖSYM'nin yayınladığı YKS kılavuzunda konuyla ilgili şu bilgiler yer alıyor;

        Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.