Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YÖKDİL başvuru nasıl yapılır? 2021 ÖSYM YÖKDİL başvuru ekranı! YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar?

        YÖKDİL başvuru işlemleri ÖSYM aracılığıyla alınmaya başladı. 2021 YÖKDİL 2 sınavına katılım gerçekleştirecek olan adaylar 2-12 Temmuz tarihleri arasından başvuruda bulunabilecek. YÖKDİL sınav yerleri sınavdan 1 hafta önce açıklanacak.

        YÖKDİL 2. SINAVI NE ZAMAN?

        ÖSYM’nin yayımladığı kılavuza göre, YÖKDİL 2. sınavı 29 Ağustos 2021’de yapılacak. tarihinde yapılacak. Saat 10.15’te başlayacak sınav 3 saat (180) dakika sürecek.

        YÖKDİL 2. SINAV BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

        YÖKDİL’in 2. sınavı için başvurular 2-12 Temmuz 2020 tarihleri arasında alınacak.

        BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

        Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. YÖKDİL başvuru ücreti için adayların 145 lira bankaya yatırması gerekiyor.10 saat önce

        YÖKDİL 2020 BAŞVURU NASIL YAPILIR?

        2020- YÖKDİK/1 Başvuruları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleşiyor. TC Kimlik numarası ve Aday şifresi ile başvuru işleminizi gerçekleştirebileceksiniz. Sınav ücreti 130 TL olan YÖKDİL sınavının ödemeleri ise, Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) adresinden yapılabilecek.

        REKLAM
        YÖKDİL 2020 BAŞVURU

        ÖSYM'DEN YÖKDİL AÇIKLAMASI

        Başkanlığımız tarafından ilk kez 03 Kasım 2019 tarihinde yapılan 2019 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2019-YÖKDİL) Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde alana özgü olarak Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında uygulanmıştır.

        2020 yılında YÖKDİL Sınavları alana özgü olarak 2019-YÖKDİL sınavına giren aday sayıları göz önünde bulundurularak, İlkbahar Döneminde (2020-YÖKDİL/1) İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Arapçada Sosyal Bilimler alanında; Sonbahar Döneminde ise (2020-YÖKDİL/2) İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır.

        REKLAM

        2020 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2020-YÖKDİL/1), 01 Mart 2020 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 08-16 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

        Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

        Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-YÖKDİL Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ