Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ölümsüz kahramanlar sonsuzluğa uğurlandı

        SURİYE’nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı’nın 22’nci gününde, Türkiye iki büyük acıyı peş peşe yaşadı. Önceki gün saat 13.00 sıralarında TSK’ya ait ATAK tipi bir savaş helikopterinin kırıma uğradığı ve 2 pilotumuzun şehit olduğu haberi geldi.

        Ardından ise Afrin kırsalında PKK/PYD’li kalabalık bir terörist grup, terörden arındırılan Raco yakınlarındaki 1027 rakımlı tepe ile Ömeruşağı Köyü’ne saldırı düzenledi. Yaşanan şiddetli çatışmalarda, 10 Mehmetçik şehit düştü. Köyde hâkimiyet sağlanırken, 1027 rakımlı tepe teröristlere verilmedi. Türkiye dün, kahramanlarını gözyaşları içinde kucaklayıp dualarla son yolculuklarına uğurladı.

        REKLAM

        ‘DÜĞÜNE GİDİYORUZ’

        Şehit Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan (24), Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Sarıaslan’ın, harekâta katılmak için 23 Ocak’ta Hatay’dan Suriye’ye geçerken çekilen görüntülerde “Düğüne gidiyoruz” diyen askerlerin arasında yer aldığı öğrenildi. Sarıaslan’ın kameralara söylediği “Tüm Türkiye’ye selam olsun buradan. Allah’ın izniyle oraya girip alıp ve geleceğiz inşallah. Yüce Rabb’im büyük. Buradan aileme, herkese çok selam olsun” cümleleri, yürekleri kavurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit uzman çavuşun babası İmam Sarıaslan’a telefonla taziye dileklerini iletti.

        ŞEHİDİ 6 AYLIK EŞİ KAMUFLAJLA UĞURLADI

        Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in (27) cenazesi, Samsun’un Havza İlçesi’nde defnedildi. Şehidin naaşıyla aynı uçakla Samsun’a giden 6 aylık eşi Çiğdem Şahin, eşinin kamuflaj kıyafetini giydi. Acılı eş, “Kendim götürdüm, kendim getirdim” dedi. Cenaze törenine, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Kalabalık nedeniyle bazı vatandaşlar çevredeki inşaatlarda cenaze namazını kıldı. Polis memurluğu görevini 2015 yılında bırakıp piyade uzman çavuş olan Şahin’in annesi Behiye Şahin, ayakta durmakta güçlük çekti.

        Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in Samsun’un Havza İlçesi’ndeki cenaze törenine, binler katıldı. Cami avlusuna sığmayan cemaat, yakındaki inşaatta cenaze namazını kıldı.

        REKLAM

        AĞABEYİNE EV ALMIŞ

        Şehit Uzman Çavuş Halis Koca (28), memleketi Adana’nın İmamoğlu İlçesi’nde Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’in de katıldığı törenle toprağa verildi. Annesi İmran ile babası Hidayet Koca’yı yıllar önce kaybeden şehidin 2 kardeşinin bulunduğu belirtildi. Şehidin, oto tamircisi olan ağabeyi Halit Koca’ya 1 yıl önce ev aldığı öğrenildi.

        ‘SENİ ÇOK SEVİYORUM’

        Gazete Habertürk'ten Beycan Üçkardeş'in haberine göre Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un (33) cenazesi, Mersin’in Anamur İlçesi’nde defnedildi. Kardeşi İbrahim Kuş, giydiği askeri kamuflajla ağabeyini karşıladı. 3 yaşında Ayşe adlı kızı olan şehidin eşi Alime Kuş’un ağıtları, yürekleri dağladı. Alime Kuş’un “Sadece 1 yıl aynı evde yaşadım. Karnımda bebeğimle beni koydu gitti. ‘Geleceğim söz, bu son’ dedi. ‘4 ay var’ dedi. Yalvarıyorum kalk. Beni burada bırakma. Ben seni çok özledim. 3 aydır yüzünü görmedim. Seni çok seviyorum, kalk” sözleri, törene katılanları gözyaşlarına boğdu.

        REKLAM

        2 ÇOCUK BABASIYDI

        Düşen helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29), Kırıkkale’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Nur Camii’nde düzenlenen törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. 4 yıllık evli ve 2 çocuk babası olan şehit Üsteğmen Mut’un annesi Ayşe, babası Ali ile eşi Gizem Mut, güçlükle ayakta durdu.

        ÖPÜCÜKLERLE UĞURLADILAR

        Gazete Habertürk'ten Can Hacıoğlu'nun haberine göre Şehit Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege (41) için Eskişehir’de düzenlenen cenaze töreninde; eşi Dilek, kızları Elif ve Elvan ile kardeşleri Serkan ve Betül Ege, defalarca Türk bayrağına sarılı tabutu öptü. Acılı anne Gülten Ege, törene katılan komutanlara ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’a, gözyaşları içinde “Ben onu vatan için yetiştirdim. Vatana kurban verdim” dedi.

        REKLAM

        ACIDA BULUŞTULAR

        Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu’nun (26) cenazesi, Giresun’un Çamoluk İlçesi’nde defnedildi. Şehidin annesi Muazzez ve babası Süleyman ile 1.5 yıllık eşi Kıymet Karacaoğlu, cenazeyi karşılarken gözyaşı döktü. Törene, geçen hafta şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Akdağ’ın babası Mehmet Akdağ da katıldı.

        Gazete Habertürk'ten Akıncan Abadan'ın haberine göre Şehit Piyade Uzman Çavuş Koray Karaca’nın (25) cenazesi, İstanbul Pendik 15 Temmuz Şehitler Camii’ndeki törenle son yolculuğuna uğurlandı. Yağmura rağmen binlerce kişinin katıldığı törende, şehidin babası Ramazan ve annesi Fadime Karaca, cenazenin başında gözyaşlarına boğuldu. Bekâr olan şehit Karaca, 3 yıllık askerdi.

        KARDEŞİ DE ASKER

        1027 rakımlı tepedeki çatışmada Uzman Çavuş Ali Akdoğan’ın da (28) şehit düştüğü açıklandı. İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde yaşayan baba Zeki ve anne Fatma Akdoğan, acı haberi alınca gözyaşı döktü. Şehidih kardeşi Gökhan Akdoğan’ın da (23) Hakkâri’de sözleşmeli er olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesi, İzmir’de binlerce kişinin katıldığı törende toprağa verildi. Anne Fatma Akdoğan, “Seninle gurur duyuyorum oğlum. Leş kargalarına fırsat vermeyeceğiz” diyerek oğlunun tabutuna sarıldı.

        REKLAM

        ANNENİN GÖZYAŞLARI

        Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın’ın (28) cenazesi, memleketi Samsun’da 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Oğlunun tabutuna kapanan şehit annesi Aysel Akalın, “Bir tanem, kuzum; bizi bırakıp gittin” diyerek uzun süre gözyaşı döktü.

        ‘KAHRAMAN OĞLUM, YAKIŞIKLI OĞLUM’

        Afrin’de düşen helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32), İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Duygu, annesi Ayşe, babası emekli emniyet müdürü Uğur Salim, kardeşleri Harika Cebrenur ve Ahmet Türker Karaman, gözyaşları içinde tabuta sarıldı.

        Şehidin annesi feryat ederken, baba ise “Kahraman oğlum, yakışıklı oğlum” diyerek gözyaşı döktü. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı törende bir askerin gözyaşlarını ise şehidin yakını sildi.

        Afrin şehidi Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş için Mersin’in Anamur İlçesi’nde düzenlenen törende, şehidin annesi Ümmü Kuş oğlunun cenazesine sarıldı.

        Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut’un eşi Gizem Mut, “O şimdi en güzel yerde. Ağlamayın, sevindirmeyin onları” dedi. Anne Ayşe Mut da “Oğlum şerefiyle yaşadı. Şerefsizlere örnek olsun” diyerek şehidin fotoğrafını öptü.

        YEĞENDEN ŞEHİT DAYIYA GÖZYAŞI

        Şehit Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz’in (27) cenazesi, memleketi Hatay’ın Erzin İlçesi’nde toprağa verildi. Türk bayrağına sarılı tabuta sarılan baba Mehmet Ekiz, “Oğlum beni bırakıp da gitme” diye ağıtlar yaktı. Anne Suna Ekiz’i ise sağlık ekipleri ve yakınları teselli etmeye çalıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi, şehidin cenaze namazını kıldı. Şehidin 9 yaşındaki yeğeni, törende dayısının askeri beresiyle ön safta yer aldı. Bekâr olan şehit Ekiz’in amcasının oğlu Uğur Ekiz’in de 2010’da İstanbul’da askeri araca yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit düştüğü öğrenildi.

        Şehit Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz’in 9 yaşındaki yeğeni, dayısının komando beresini takıp cenaze namazında saf tuttu.

        ‘NUR’A SÖYLEYİN ONA DOYAMADIM’

        Zeytin Dalı Harekâtı’nda 7 Şubat’ta şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın, “Bana bir şey olana kadar sende saklı kalsın” diyerek arkadaşına yolladığı vasiyet gibi mesajı ortaya çıktı. Akpınar, mesajında şöyle demiş: “Anneme o istediği evi alsınlar. Dua etsin arada bir, üzülmekle hayatını bitirmesin. Nur’a söyleyin, ben ona doyamadım. Gidersem hakkını helal etsin. Üzülmesin, öbür tarafta birbirimize kavuşacağız. Planladığımız yerleri gezsin, yasımı tutmakla ömür geçirmesin. Aylığımın yüzde 10’unu Zehra Teyze’nin oraya versinler.”

        ANNESİNE ‘HATAY’A GİDİYORUM’ DEMİŞ

        Gazete Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre Uzman Çavuş Koray Karaca’nın cenazesi, İstanbul’da toprağa verildi. Şehit Karaca’nın, üzülmemesi için annesi Hamide Karaca’ya görev için Hatay’a gittiğini söylediği öğrenildi. Oğlunun tabutuna sarılan Hamide Karaca, “Sen beni niye kandırdın yavrum? Gel oğlum evimize gidelim. Bir daha seni göremeyeceğim” diye gözyaşı döktü.

        9 KAHRAMANIN BİRLİĞİ TATVAN KOMANDO TUGAYI

        Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda önceki gün şehit olan 12 askerden 9’unun, aynı birlikte görev yaptığı ortaya çıktı. 25 Ocak’ta, şehit askerlerin de aralarında bulunduğu 208 komando, Bitlis’in Tatvan İlçesi’ndeki 10. Komando Tugay Komutanlığı Sorgun Kışlası’ndan törenle uğurlanmıştı. Harekâtın 22’nci gününde şehit düşen askerlerden 9’unun, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yaptığı öğrenildi.

        DHA'nın haberine göre şehit askerler Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş, uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz, Enes Sarıaslan, Halis Koca, Burak Akalın, Serdar Ege, Hüseyin Şahin, Koray Karaca ve Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 208 komando, 25 Ocak’ta ailelerinin de katıldığı törenle bölgeye uğurlanmıştı. Törende, 208 komando için kurbanlar kesilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ