Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gaspçı patatesçiler cama yansıyan görüntülerinden yakalandı

        Neşet DİŞKAYA / GAZETE HABERTÜRK

        İzmir’in Konak İlçesi’nde 55 yaşındaki E.K. adlı kadın, sokakta kamyonetle patates satan 27 yaşındaki E.M. ve 19 yaşındaki A.Y.’den alışveriş yapmak istedi. İki kilo patates alan E.K., parayı ödemek için cüzdanını çıkardı. İddiaya göre, cüzdanda çok para olduğunu gören patates satıcıları E.M. ve A.Y. cüzdanı almak istedi. Direnen E.K.’yı yerde sürükleyen iki zanlı, içinde 400 lira olan cüzdanı alıp patates kamyonuyla kaçtı. Olayın meydana geldiği yerdeki ve zanlıların kaçış yönündeki 250 adet güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen polis, ilk etapta zanlılarla ilgili bir bulguya ulaşamadı.

        250 KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İKİŞER KEZ İNCELENDİ

        Ancak 250 kamera görüntüsünü ikinci kez tarayan ekipler, zanlıların kullandığı kamyonete ait olduğunu düşündükleri ve bir işyerinin camına yansıyan görüntüye rastladı. Net olmayan görüntüyü detaylı inceleyen polis, cama yansıyan kamyonetin kasasında kaynak izleri bulunduğunu belirledi. İzmir’de seyyar satıcılık yapan 120 kamyoneti inceleyen ekipler, E.M. ve A.Y.’nin kullandığı kamyonetin kasasında kaynak izleri olduğunu gördü. Gözaltına alınan iki zanlı sorgularında suçlarını itiraf etti. Adliyeye gönderilen zanlılardan E.M. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı, A.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Polis, zanlıların görüntüsü cama yansıyan kamyonetini tespit edebilmek için, seyyar satıcılık amacıyla kullanılan 120 kamyoneti inceledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ