Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam meteoroloji, şiddetli yağmur yağışı, yağmur, istanbul yağış, cuma, hava durumu

        HABERTURK.COM

        Ajansların geçtiği 'İstanbul'a Cuma günü etkili yağış geliyor' bilgisi, HABERTURK.COM'u arayan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından , 'Elimizde bu yönde bir bilgi ya da veri yok' denilerek doğrulanmadı.

        ANADOLU AJANSI'NIN HABERİ

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerinden alınan bilgiye göre, İstanbul'da kent genelinde 8 Eylül Perşembe gününe kadar güneşli bir hava etkin olacak ve en düşük sıcaklık 20, en yüksek sıcaklık ise 30 derece olacak.

        CUMA GÜNÜNE DİKKAT!

        8 Eylül Perşembe gününden itibaren parçalı bulutlu bir hava etkisini göstermeye başlayacak. 9 Eylül Cuma günü ise gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Marmara Bölgesi'ndeki balıkçıların da buna göre önlemlerini alması önerildi.

        TÜRKİYE, METEOROLOJİK HAVA RADARLARI İLE DONATILIYOR

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde meteoroloji radarlarını ülke genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, kuvvetli meteorolojik olaylar ve bu olaylar neticesi oluşan doğal afetler öncesi erken uyarı sistemlerinin oluşturulması için en gelişmiş gözlem sistemi olan meteoroloji radarlarına yenileri ekleniyor.

        Şu an aktif olarak çalışan Ankara, İstanbul, Balıkesir ve Zonguldak radarlarına ek olarak geçen yıl İzmir ve Muğla, bu yıl ise Antalya ve Hatay radarlarının kurulum ve montaj çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı.

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, ülkede meydana gelebilecek doğal afetlere karşı erken uyarı sistemini uygulayabilmek için şimdi de Trabzon'a meteoroloji radarı kuruyor.

        120 kilometre yarıçaplı alanda hizmet verecek Trabzon radarı, Trabzon ve çevresi için erken uyarıya imkan tanıyarak şiddetli yağışlar ve neticesinde oluşan seller ve taşkınlar ile kuvvetli fırtına ve hortumlar gibi doğal felaketlere neden olabilecek şiddetli hava olaylarının yerini ve şiddetini tespit edebilecek. Ayrıca, afet yönetiminin desteklenmesi ile rüzgar değişimi, türbülans gibi hususlarda da havacılık sektöründe muhtemel kazaların önlenmesinde önemli yararlar sağlayacak.

        Radarın, kısa süreli tahminlerde de isabet oranını artırarak halkın daha doğru ve sağlıklı şekilde bilgilendirilmesine katkıda bulunması planlanıyor.

        Bakanlık yetkilileri ayrıca ulaştırmadan turizme, milli savunmadan sağlığa pek çok alana hizmet veren Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün en doğru ve güvenilir tahminlere ulaşma hedefiyle hareket ettiğini, erken uyarı maksatlı meteoroloji radarlarının ülke genelinde yaygınlaştırılacağını bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ