Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 11 Filistinli hayatını kaybetti | Dış Haberler

        İsrail ordusunun ateşkese rağmen Gazze Şeridi'nde dün düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

        İsrail ordusunun, Gazze'de düzenlediği son saldırılarında 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

        Sağlık yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, İsrail ordusunun Gazze şehrinin batısındaki Nabulsi kavşağı yakınlarında yeni kurulan bir polis güvenlik noktasına düzenlediği bombalı saldırıda bir Filistinlinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin de yaralandığını ifade etti.

        Sağlık yetkilileri, İsrail ordusunun ayrıca Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda Hatib ailesine ait bir eve düzenlediği bombalı saldırıda Eşref el-Hatib ve eşinin yaşamını yitirdiğini ve cenazelerinin Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldığını dile getirdi.

        REKLAM

        Sağlık yetkilileri ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde Filistinli el-Huli ailesine ait evi bombalaması sonucu bir kişinin daha hayatını kaybettiğini aktardı.

        İsrail ordusunun ateşkese rağmen dün Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda biri çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

        Sağlık kaynakları, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'ın batısında bir evin avlusunu insansız hava aracıyla (İHA) hedef alması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin ağır şekilde yaralandığını belirtmişti.

        İsrail savaş uçaklarının yine Deyr el-Belah kentinde Filistinli el-Huli ailesine ait evi bombalaması sonucu biri kız çocuğu 4 sivil hayatını kaybetmiş, çok sayıda yaralı da Aksa Hastanesi'ne nakledilmişti.

        Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde de İsrail'in saldırılarla hedef aldığı el-Mevasi bölgesinde Hasan Muhammed el-Kadi isimli vatandaşın cansız bedenine ulaşılmıştı.

        Ateşkese rağmen İsrail ordusu Gazze'deki saldırılarını sürdürüyor.

        ÖNERİLEN VİDEO

        15 Ocak 2026: Bugün ne oldu? İşte günün öne çıkan haberleri

        Siyasetten spora, magazinden ekonomiye... Türkiye'de ve dünyada öne çıkan başlıkları, günün kaçırılmaması gereken haberlerini Helin Genç Haberturk.com Haber Merkezi'ne soruyor. İşte 15 Ocak 2026'nın öne çıkan haberleri...* İBB soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski voleybolcu Derya Çayırgan'ın ifadesi ortaya çıktı: Evsiz kalan aileme Özgür Çelik yardım etti, İmamoğlu ile görüşmemde iş teklifi yapıldı* Pehlevi'nin "oldukça hoş biri gibi göründüğünü" söyleyen ABD Başkanı Trump, İran içinde yeterli desteği olup olmadığı konusunda emin olmadığını ifade etti. Trump, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda barışın sağlanamaması konusunda engelin Ukrayna lideri Zelenskiy olduğunu söyledi* Yüksek Hızlı Tren, ana hat ve bölgesel tren bilet tarifelerine yüzde 19,23 oranında zam yapıldı. Ankara-İstanbul hattında bilet fiyatı 780 TL'den 930 TL'ye yükseldi*  Fenerbahçe'de tüm gözler N'Golo Kante takviyesine çevrildi. Sarı-lacivertlilerde yönetim, transferde son noktayı koymak için Abu Dabi'ye gidecek* Siroz teşhisi konulan, bu nedenle acilen karaciğer nakli olması gereken ünlü oyuncu Ufuk Özkan'ın kardeşi Umut Özkan: Ağabeyimin durumu maalesef çok ciddi. Doktorlarımız, uygun donör bulunana kadar hastaneden ayrılmasına kesinlikle izin vermiyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ