Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Trabzon merkezli 12 ilde 'saadet zinciri' operasyonu! 450 milyon TL toplamış
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Olayda B.Ş. adlı kadının birçok ilde şirketine bağlı şubeler açarak yüzlerce kişiden yaklaşık 450 milyon lira topladığı ve bu kişileri dolandırdığı belirlendi.

        Enis Yıldırım'ın haberine göre, B.Ş.'nin sahibi olduğu şirketi aracılığıyla mağdurlardan yurtdışı yatırım fonları, borsa, kripto para ve diğer yatırım araçlarında kullanılmak üzere ve aylık yüzde 15 ila yüzde 20 kâr payı vaadiyle para topladığı tespit edildi.

        Ancak toplanan parayla yatırım yapılmadığı, yapıya yeni müşteri getirenlere ilk birkaç ay sözde kâr payı ödendiği, ancak daha sonra bunların da verilmediği belirlendi.

        Polisin aylar süren takibi sonucu ortaya çıkan dolandırıcılık olayının ardından önceki gün düğmeye basıldı. Gözaltına alınan 18 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

        2 TUTUKLAMA

        Trabzon merkezli 12 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yatırım amaçlı para topladığı vatandaşları dolandırdığı iddia edilen ve gözaltına alınan 18 şüpheliden 2’si tutuklanırken 14 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 2 şüpheli ise Kovid-19 testleri pozitif çıktığı için karantinaya alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ