Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç 13 Kasım Cuma namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak? İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı vakitleri
        1

        İslam alemi bir Cuma gününün daha coşkusunu yaşıyor. Milyonlarca inanan vatandaşımız, şimdiden yaşadıkları illerdeki 6 Kasım Cuma namazı saatlerini araştırıyor. İşte başta büyük illerimiz İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 6 Kasım Cuma namazı vakitleri...

        2

        13 KASIM İSTANBUL CUMA NAMAZI SAATİ

        İSTANBUL: 12:55

        3

        13 KASIM ANKARA CUMA NAMAZI SAATİ

        ANKARA: 12:40

        4

        13 KASIM İZMİR CUMA NAMAZI SAATİ

        İZMİR: 13:03

        İL İL CUMA NAMAZI VAKİTLERİ

        5

        CUMA NAMAZININ ÖNEMİ NEDİR?

        Namaz pek çok Müslüman tarafından Allah'a teşekkür etmenin bir yolu olarak görülür. Cuma namazının dışında, belirli vakitlerde kılınmasın farz olan beş namaz daha vardır. Bunlar sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarıdır.

        6

        Farz olarak kılınan bu namazların dışında, bu namazın neden önemli olduğuna dair pek çok görüş bulunmaktadır. Bu görüşlerin çeşitlenmesinde çeşitli ayetler, hadisler, kıssalar ve alim söylemleri etkili olmaktadır.

        Bu namazı önemli kılan en önemli noktalardan biri, bugünde Müslümanların bir araya gelip, bir bayram sevinci içerisinde bir arada bulunmalarını sağlamasıdır. Bunun dışında, Kur'an'da geçen ve Allah'ın cuma namazına Müslümanları çağırdığı ayeti de bu namazı Müslümanlar için önemli kılmıştır.

        Cuma günü İslam dini içerisinde diğer günlerden hep farklı tutulmuş ve bu güne çeşitli anlamlar atfedilmiştir. Müslümanlar bugün yaptıkları ibadetlere, namaz da dahil olmak üzere ayrı bir özen ve hassasiyet göstermektedirler.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ