Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 19 Mayıs bugün Cuma borsa açık mı, kapalı mı olacak? 19 Mayıs 2023 Borsa İstanbul (BIST) tatil mi ve işlem yapılabilecek mi?
        1

        19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil statüsünde yer alan milli bayramlar arasında yer almaktadır. 19 Mayıs Cuma günü borsada işlem yapmayı düşünenler Borsa İstanbul'un açık olup olmayacağını merak ediyor. Peki, "19 Mayıs 2023 Cuma Borsa açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs BIST100'de işlem yapılabilecek mi?" İşte 19 Mayıs 2023 Cuma borsaların durumu...

        2

        19 MAYIS’TA BORSA AÇIK MI, KAPALI MI?

        19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl cuma gününe denk geliyor. Borsa İstanbul A.Ş.'nin takvimine göre 19 Mayıs'ta Pay Piyasası kapalı olacak. 19 Mayıs Cuma günü, Borçlanma Araçları Piyasası ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gerçekleştirilemeyecek. Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMTP) ise seans işlemleri yapılabilecek.

        3

        Pay piyasasında, 19 Mayıs Cuma günü seans ve takas işlemi yapılmayacağı için 17 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen işlemlerin takası 20 Mayıs tarihinde; 18 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen işlemlerin takası ise 23 Mayıs tarihinde olacak.

        4

        Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) 19 Mayıs Cuma günü takas ve teslimat işlemi yapılmayacağı için 18 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen ilişkin nakit takas işlemleri 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

        5

        Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMTP) ise 19 Mayıs Cuma günü normal seans işlemleri gerçekleştirilecek, fakat aynı gün gerçekleştirilen valörlü işlemlerin takası 20 Mayıs'ta tamamlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ