Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Fransa 20 yıl önce çöp topluyordu, bugün Hırvatistan Fransa maçıyla Dünya Kupası finaline çıkıyor! N'Golo Kante'nin inanılmaz öyküsü - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        1

        2015 yılına kadar Caen'de top koşturan, 2015 yazında Leicester City'ye transfer olan N'Golo Kante, yükselişine devam ediyor!

        2

        Leicester City'nin Claudio Ranieri önderliğinde kazandığı tarihi şampiyonluğun en büyük mimarlarından biri olan Fransız yıldız, 2016 yazında Chelsea'ye transfer olmuştu.

        3

        Leicester'daki performansını Chelsea'de de sürdüren 27 yaşındaki orta saha, artık sadece İngiltere'nin değil, artık dünyanın en iyi orta sahalarından biri.

        4

        2018 Dünya Kupası'nda finale yükselen Fransa'nın dinamosu olarak görev yapan yıldız futbolcunun, ülkesinin kazandığı son Dünya Kupası'nda yaptığı ise gündeme damga vurdu!

        5

        1991 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te dünyaya gelen Kante, Mali'den ayrılan ailesiyle birlikte Rueil Malmaison'da büyüyor. Kante'nin büyüdüğü banliyö, küçük ve kalabalık olması nedeniyle "bayağı" görülen işler için uygun yer olarak görülüyor.

        6

        Globo Esporte'ye göre Kante'nin çocukluğu, çöp toplayıcısı olan babasına yardım etmekle geçiyor. Kilometrelerce yürüyerek Paris sokaklarını temizleyen Kante, Fransa, 1998'de Dünya Kupası'nı kazandığında da aynı işi yapıyormuş!

        7

        Şu anki teknik direktörü Didier Deschamps, Dünya Kupası'nı kaldırdığı anda Kante ise ailesiyle sokaklarda mücadele ediyordu. 11 yaşında babasını kaybetti, hayatı daha da zorlaştı.

        8

        1998 Dünya Kupası'ndan sonra hem Kante hem de diğer mülteciler, Fransa'da bir farklılık görmeye başladı. Artık banliyö çocukları, Thierry Henry, Zinedine Zidane, Patrick Viera, Lilian Thuram gibi yıldızlar olabilirlerdi!

        9

        Boyunun kısa olması nedeniyle futbolcu olamayacağını düşünen ancak hayalinden de vazgeçmeyen yıldız futbolcu, liseyi bitirdikten sonra ne olur ne olmaz diye muhasebe dersleri aldı.

        13
        14
        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ