Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul 2018'den kareler!
        1

        TUVANAM

        Tuvanam, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında 29 Mart Perşembe günü koleksiyonunu sundu. Başmankenliğini Çağla Şikel’in yaptığı defilede Didem Soydan ile birlikte 27 manken yer aldı.

        2

        Tuvanam AW 2018/19 couture koleksiyonu kadının insan olma hakkına ve cinsiyet sorgulamasına maruz kaldığı günümüze verilen bir tepki olarak doğuyor. Yaşamını, ışığını saklayarak sürdürmeye mecbur bırakılan tüm kadınlara “I got the power!” mottosuyla sesleniyor. Tasarımlarını giyen kadınların özündeki büyüleyici ışığın yansıtmayı amaçlıyor.

        3

        Gümüş, altın, platin ve antrasit tonlarında metalik kumaşların, uçusan ve akan formlarda kullanılarak kadın siluetinin ön plana çıktığı tasarımlar,güçlü kadını tanımlıyor.

        4

        Koleksiyon metalik ipekler, tüller, ithal özel dokulu payetler, jean kombinler, farklı örgüler, kat kat kesimleri ile 90’lar ruhunu yansıtıyor.

        5

        30 parçadan oluşan koleksiyondaki farklı doku ve boyut özel payet işlemeler, ince el işçiliğini gözler önüne seriyor.

        6

        BELMA ÖZDEMİR

        Belma Özdemir Mercedes Benz Fashion Week İstanbul moda haftası kapsamında 28 Mart 2018 Çarşamba modaseverlerle buluştu.

        7

        Özdemir'in FW18 için hazırladığı demi couture koleksiyonunda cesur formlar, çok katmanlı silüetler ve bütün/parça ilişkisini sorgulayan bir kadın koyuyor ortaya.

        8

        Geometri kökenli değerlerin deneysel yapılandırmalarla farklılaşmasıyla oluşan #Autonomous isimli koleksiyonda dişil güç her zamankinden de ön planda.

        9

        Zarif yapılar, hassas dokular, kimi zaman elbise yerine geçen deneysel trench'lere kimi zaman da asimetrik tuniklere dönüşüyor.

        10
        11

        NİYAZİ ERDOĞAN

        Niyazi Erdoğan’ın Sonbahar/Kış 2018 koleksiyon defilesi, 29 Mart Perşembe günü gerçekleşti.

        12

        Yerel kültürümüzden aldığı kodları, global moda trendleriyle harmanlayarak her sezon farklı ve beklenti uyandıran defilelere imza atan moda tasarımcısı Niyazi Erdoğan’ın Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonu için ilham kaynağı bu kez kendi ailesi yani anne ve babası.

        13

        Tasarımcı, bugüne kadarki moda haftası serüveninde ilk kez kadın ve erkek tasarımlarını tek koleksiyonda bir araya getiriyor. Niyazi Erdoğan’ın Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonu için yola çıkış noktası, aklına ilk gelen annesinin (ve dolayısıyla babasının) hatıraları, fotoğrafları ve gardıropları…

        14

        Erkek koleksiyonu sarı, haki ve bordo etrafında hareket ederken kadın renk paleti yeşil, mor ve turuncu renklere odaklanıyor. Her iki koleksiyonda denim eşit oranda yer alırken, kadında geleneksel basma kumaşının dokunuşu öne çıkıyor. Erkekte ise ağırlıklı olarak corduroy (fitilli kadife) kullanılıyor.

        15

        Çukurova'da kadınların vazgeçilmez aksesuarı altın takılar ve örme çantalar defilenin styling'ine ışıltı katarken tasarımcı, erkekler için babaannesinin duvar halısını hem desen hem materyal olarak değerlendiriyor.

        16

        KADİR KILIÇ

        28 Mart Çarşamba günü MİİN markasının kurucusu Tasarımcı Kadir Kılıç'ın Sonbahar/Kış 2018 defilesi gerçekleşti.

        17

        Koleksiyonlarında hazırladığı fonksiyonel, alışılmadık ve deneysel tasarımları ile ön plana çıkan Kadir Kılıç, 'Black Fish' adını verdiği yeni koleksiyonunda deniz altı dünyasındaki renkli hayatın içinde kaybolan ama özel kalmayı başaran cool ve farklı kadından ilham alıyor.

        18

        Tasarımcı, avangart, sert, zamansız parçalar ile farklı bir koleksiyon sunarak moda severlerden tam not aldı.

        22
        23

        DENİZ BERDAN

        Fashion Week Istanbul'un merakla beklenen defilelerinden biri de Deniz Berdan ve kızı Begüm Berdan'ın hazırladığı koleksiyon oldu.

        24

        Deniz Berdan ve kızı Begüm Berdan’ın 80 ve 90’lı yıllardan esinlenerek hazırladığı “kendin olmanın güzelliğini keşfetti” temalı 45 parçalık kreasyon, modaseverler tarafından beğenildi.

        28

        CİHAN NACAR

        Mayo ve bikini tasarımcısı Cihan Nacar’ın Sonbahar-Kış 2018-19 defilesinde işlemeli parçalarıyla öne çıktı.

        29

        Mayonun yalnızca denizde giyildiği algısını bozan Cihan Nacar, ‘PURE GLOW’ adını verdiği yeni koleksiyonunda ilhamını şehirli, başarılı ve güçlü kadından almaya devam etti.

        30

        Tasarımcı, başarısının altındaki naifliği ve romantizmi ortaya çıkaran daha özgür ve olgun bir kadını gözler önüne serdi.