Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler 3600 ek gösterge çıkacak mı? Kritik toplantı başladı! 3600 ek gösterge nedir? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili süreçte bugün Hükümet ve Memur -Sen arasında ilk görüşme gerçekleşiyor. Milyonlarca memuru yakından ilgilendiren görüşme öncesinde "3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?" ve "3600 ek gösterge nedir?" sorularının cevabı merak edilip araştırılıyor. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den önemli açıklamlar geldi. İşte tüm detaylar...

        2

        Toplantı öncesinde 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışmalarına ilişkin açıklama yapan konuşmasında öne çıkan satırlar şöyle:

        Yıllardır konuşulan ek gösterge meselesini bunu bir vaat olmaktan çıkarmıştık. Bugüne kadar da tüm teknik çalışmaları bakanlık bünyesinde gerçekleştirdik.

        Fakat bu sadece bakanlığımızı ilgilendiren bir konu değil, diğer kamu kurumlarını da ilgilendiren bir mesele olduğu için kamuda çalışan herkesin bu sorununun çözümüne dönük beklentileri var.

        Bugün komisyon çalışmasının ilk toplantısını birlikte gerçekleştireceğiz.

        3600 meselesi çok önemli çünkü kamu personel sisteminde reform adı altında çok eskiden gelen düzenlemeler yapılmıştır.

        Kamu personel sistemi bütünüyle ele alınmadığı için ücret de dahil çeşitli yükseltme kararları, birçok sorunu içinden çıkılmaz hale gelmiştir. Eşitsizlikler meydana gelmiştir, adaleti zedelemiştir.

        3

        SALGIN, BÜTÜN DÜNYADA KÜRESEL BİR DALGALANMAYA YOL AÇMIŞTIR

        Biz ekonomik sorunların uzun vadede büyümeyle çözüleceğine inanıyoruz. Çalışma Bakanlığı her şeyden önce sosyal politikaları uygulamakla görevli bir bakanlıktır.

        Bu yaklaşımla biz yeni ekonomik modelin yanında yeni sosyal politikaları uygulamaya sokarak tedbirleri devreye aldık. Yaptığımız toplu sözleşmeler bu konuda çok önemli adımlardır.

        Enflasyon farkını vermekle kalmadık biz ona sosyal denge desteği verdik. En düşük düzeydeki emekli maaşını 2500 TL'ye çıkararak tedbirler almaya devam ediyoruz.

        Bunlara ilaveleri yapacağız. Enflasyon yüzde 36'yken biz altı aylık yüzde 31 zam yaptık. Temmuz'da da bu düzenlemeleri yapacağız. Çalışanları enflasyona ezdirmemek için gereğini yapacağız.

        4

        BEKLENTİLERİ ADİL ŞEKİLDE KARŞILAYACAK BİR DÜZENLEMEYİ YAPACAK KARARLILIKTAYIZ

        Bugün şunun altını çizmek istiyorum kamu çalışanlarının 3600 ek göstergeyle adil bir şekilde, onların beklentilerini karşılayacak düzenlemeyi yapacağız.

        İlk komisyon toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Meseleleri ele alacağız, talepler dile getirilecek, kamu kurumlarının önerileri gelecek. Birkaç toplantı içerisinde adil bir çözüm olacağına dair kanaatimi belirtmek isterim.

        5

        EK GÖSTERGE NEDİR?

        Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylıkları ile emekli olurken alacakları emeklilik tazminatının hesaplanmasında çeşitli göstergeler kullanılıyor. Bu göstergeler ise hesaplamayı dolayısıyla da maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200'lerden 3600'lere çıkması durumunda sadece emeklilik tazminatında 20 bin liraya yakın bir artış bekleniyor. Aynı zamanda emekli maaşında da artış olacak.

        3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAR?

        3600 ek göstergede 4 meslek grubu; polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisi için tek paket hazır. Yaklaşık 1.6 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Yeni düzenlemeyle beraber hem emekli maaşları hem de memur maaşları ve emekli ikramiyelerinde artışlar olacak.

        #755082#

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ