Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 4 yılda 7 kişi öldü ama hâlâ aynı şeyi yapıyorlar

        Habertürk muhabiri Veysi İpek'in haberine göre eski Diyarbakır'ı çevreleyen 5 bin 800 metre uzunluğunda, 14 metre yüksekliğindeki tarihi Surlar, hem kent halkının, hem de turistlerin uğrak noktası. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki surlara çıkmak yasak. Ancak birçok kişi bu yasağa uymuyor. Birçok kişi özellikle fotoğraf çektirmek için surlara çıkıyor.

        DAHA PAZAR GÜNÜ BABA OĞUL DÜŞTÜ AMA...

        Yasağa uyulmaması nedeni̇yle zaman zaman surlardan düşme sonucu ölüm olayları yaşanıyor. Son 4 yılda 7 kişi surlardan düşerek hayatını kaybetti. Son olarak geçen pazar günü ise Süleyman Çelik, kucağındaki 2 yaşındaki oğlu Yusuf ile birlikte çıktığı surlarda 10 metre yükseklikten düşerek ağır yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan baba oğulun durumlarının ağır olduğu belirtildi. Bu olayın hemen ardından da vatandaşlar surlara çıkmayı yine sürdürdü. Vatandaşlar sura çıkmaktan korkmadıklarını söylüyor.

        KESİN ÇÖZÜM BULUNAMIYOR

        Diyarbakır Valiliği ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü'nün ise uyarıcı tabelalara rağmen surlara çıkışların engellenmesi için defalarca ilgili birimlere yazı yazdığı öğrenildi. Ama belediyelerin yanı sıra Kültür Varlıkları Koruma Kurulu güvenlik önlemleri geliştiremedi.

        Daha önce İçkale'de fotoğraf çekti̇ri̇rken surların yanındaki̇ uçuruma düşen 2 ki̇şi̇ni̇n ölümü üzeri̇ne Valilik tarafından bu bölge tel örgülerle çevri̇lmi̇şti̇. Ancak surların Unesco Kültür Mi̇rası Li̇stesi̇'nde olması nedeni̇yle demi̇r parmaklık ya da tel örgü gi̇bi̇ bi̇r önlem alınamıyor.

        Sur Belediyesi yetkilileri, surlara demir parmaklık yaptırmanın suç olduğunu, bu nedenle tek başına kesin çözüm bulamadıklarını ifade ettiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ