Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 6 Eylül Koronavirüs tablosu vaka sayısı açıklandı! Son Dakika: Corona virüs vaka ve vefat sayısı kaç oldu?

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merakla beklenen günlük koronavirüs tablosunu paylaştı. 6 Eylül 2021 güncel koronavirüs verilerine göre vaka sayıları 20 binlerde seyrediyor. İşte 6 Eylül korona vaka sayısı verileriyle ilgili merak edilenler...

        KORONA 6 EYLÜL VAKA SAYILARI AÇIKLANDI!

        Günlük Koronavirüs tablosu ve 6 Eylül Pazartesi vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

        TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS SON DURUM

        Türkiye'de son 24 saatte 301 bin 164 Kovid-19 testi yapıldı, 20 bin 962 kişinin testi pozitif çıktı, 271 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 29 bin 327 oldu.

        REKLAM

        18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 80,47, ikinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 62,23 olarak gerçekleşti.

        Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 97 milyon 981 bin 595'e yükseldi.

        En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il, sırasıyla Muğla, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Amasya, Kilis, Aydın, Yalova, Kırklareli olarak açıklandı.

        En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt, Bitlis ve Siirt olarak sıralandı.

        Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayımız 20.962. Covid-19 sebebiyle yeni can kaybımız 271. Okullar açıldı. Büyük şehirlere dönüş başladı. Sosyal hareketlilikle risk artacak. Maske ve mesafe kuralı daha da önemli. Nihai çözüm aşı! Aşılarımızı tamamladığımız zaman Covid-19’a karşı özgürlüğümüze kavuşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ