Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 6 Kasım Maraton 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kapalı mı, ne zaman, saat kaçta açılacak?
        1

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi organizasyonu kapsamında 44'üncüsü gerçekleştirilen İstanbul Maratonu bugün başladı. N Kolay İstanbul Maratonu nedeniyle İstanbul'da köprü ve otoyollar trafiğe bir süre kapatılacak. Maraton parkur güzergahları ve bu güzergahlara çıkan tüm yollarda saat 03.00 itibarıyla araç trafiği durduruldu. Etkinlik sonuna kadar bu yollar kapalı olacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü de 6 Kasım Pazar günü saatlerce kapalı olacak. Araçlarıyla köprüden geçmek isteyen sürücüler ise 6 Kasım'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ne zaman, saat kaçta açılacak? araştırmalarına hız verdi. İşte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açılış ve kapanış saatleri...

        2

        MARATONDA OTOYOLLAR VE KÖPRÜLER TRAFİĞE KAPATILDI

        N Kolay 44. İstanbul Maratonu için parkur ve bağlantı yolları araç trafiğine kapatılacak.

        Organizasyon için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 03.00'te, parkur üzerindeki tüm yollar ise 06.00'dan itibaren araç trafiğine kapalı olacak.

        3

        6 KASIM PAZAR 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ AÇIK MI, KAPALI MI?

        Maraton Asya kıtasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişlerinde başlayacak. N Kolay İstanbul Maratonu nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü araç geçişlerine kapalı olacak.

        Maraton parkur güzergahları ve bu güzergahlara çıkan tüm yollarda saat 03.00 itibarıyla araç trafiği durduruldu. Güzergah kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne de araç girişi kesildi.

        Polis ekipleri 15 Temmuz Köprüsüne çıkan yolları çekicilerle kapatırken, çift yönlü kapanan yolu kullanmak isteyen sürücüler alternatif yollara yönlendirildi.

        4

        15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ SAAT KAÇTA AÇILACAK?

        Maraton ve 15 kilometrelik yarışlara katılacak sporcular, start alanına Eminönü ve Kabataş'tan hareket edecek şehir hatları vapurlarıyla taşınacak. Bu sporcular için Marmaray Üsküdar istasyonu yönünde 07.00-08.00 saatlerinde start noktasına ring seferleri de düzenlenecek.

        İstanbul Maratonu nedeniyle İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gece saat 03.00'te kapatıldı.

        Öte yandan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve parkur üzerindeki yolların saat 12.30’dan itibaren kademeli araç trafiğine açılacak.

        5

        HALK KOŞUSU GÜZERGAHI

        Saat 09.45'te Altunizade Köprüsü altından başlayacak halk koşusunda da vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek. Sekiz kilometrelik halk koşusu, Dolmabahçe'deki Vodafone Park önünde son bulacak. 42K ve 42K Paten yarışı 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nün Asya girişinden başlayarak Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek.

        6

        İSTANBUL MARATONU SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

        İstanbul Maratonu yarış programı şöyle;

        08.40: Paten Yarışı Başlangıcı

        08.45: Tekerlekli Sandalye Yarış Başlangıcı

        09.00: 42K Yarış Başlangıcı

        09.15: 15K Yarış Başlangıcı

        09.45: Halk Koşusu Başlangıcı

        12.00: 42K Genel Klasman Ödül Töreni

        7

        İSTANBUL MARATONU İÇİN HANGİ YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK?

        İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Kasım Pazar günü İstanbul'da geçici olarak trafiğe kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar şu şekilde:

        A bölge sorumluluk alanı kapanacak yollar kapama saati: 06:00

        Ragıp Gümüşpala Caddesi,

        Galata Köprüsü (İki yönlü trafiğe kapatılacaktır.),

        Reşadiye Caddesi (Sirkeci Sahil yolu),

        Ankara Caddesi,

        Arabalı Vapur girişleri,

        Gülhane Parkı sahil alt ve üst girişler ile Gülhane parkı içi yolu,

        Alayköşkü Caddesi,

        Ayasofya Meydan,

        Alemdar Caddesi,

        At Meydanı Caddesi,

        Divanyolu Caddesi,

        Cankurtaran (Ahırkapı Caddesi ve Ahırkapı İskele Sokaktan Sahil istikametine dönüş yapılmayacak),

        Çatladıkapı (Aksakal Sokak ve Küçük Ayasofya Caddesinden Sahil istikametine dönüş yapılmayacak),

        Kumkapı (Kumluk Sokak, Segah sokak ve Işıl sokak dan Sahil yoluna çıkış yapılmayacak),

        Kumkapı ve Balıkçılar Çarşısı çıkışlar,

        Namık Kemal Caddesi (Küçüklanga caddesinden itibaren kapatılacak)

        Gazi Mustafa Kemal Mudurnu varyant dönüşlerden itibaren sahil istikametine kapatılacak.

        8

        MARATON KOŞUSU NEREDEN BAŞLIYOR?

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen, N Kolay'ın isim sponsorluğundaki 44. İstanbul Maratonu bugün koşuluyor.

        Organizasyon kapsamında düzenlenecek yarışların startı, Anadolu yakasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden verilecek.

        42,195 kilometrelik maraton, saat 09.00'da başlayacak. Köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek sporcular, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Sirkeci yönüne sapacak atletler, sahil yolunu takip ederek Bakırköy Hava Harp Okulu önünden geldikleri istikamete dönecek.

        Sahil yolundan Gülhane Parkı'na doğru devam ederek parkın içinden geçecek sporcular, Sultanahmet Meydanı'na çıkacak. Yarış, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Dikilitaş'ın arasında sona erecek.

        9

        Saat 09.15'te başlayacak 15 kilometre koşusunda atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Sirkeci yönüne sapacak sporcular, sahil yolunu takip ederek Yenikapı Miting Alanı karşı caddesinde yer alan alt geçit civarında bulunan bitiş noktasına varacak.

        Saat 09.45'te Altunizade Köprüsü altından başlayacak halk koşusunda da vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek. Sekiz kilometrelik halk koşusu, Dolmabahçe'deki Vodafone Park önünde son bulacak.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ