ABD'den tahıl anlaşması açıklaması: Türkiye'nin oynadığı rolü takdir ediyoruz
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesine ilişkin Tahıl Girişimi'nin yerini alabilecek bir alternatif olmadığını belirterek "Türkiye'nin oynadığı rolü takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı.
ABONE OLABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Ukrayna tahılını ülke dışına çıkarmak üzere Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yerini alabilecek bir alternatif olmadığını belirterek, Türkiye'nin bu konudaki çabalarına ilişkin "Karadeniz Tahıl Girişimi konusunda Türklere güvenimiz sonsuz." ifadelerini kullandı.
Price, günlük basın toplantısında Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşmasından çekilmesini kaygıyla karşıladıklarına, özellikle gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin bu girişimin durdurulmasından etkileneceğine dikkati çekti.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ