Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Tartışma yaratan röportaj! ABD'li gazeteci Tucker Carlson Rus lider Putin ile röportaj yapacak

        ABD'li gazeteci Tucker Carlson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile röportaj yapmak üzere Moskova'ya gitti. Carlson'ın Putin ile yapacağı röportaj ülkede tartışma yaratırken, Carlson ABD'nin Putin'i duymaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

        Carlson, sosyal medya hesabında Moskova'dan paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

        "Savaşta neredeyse iki yıl geride kaldı ve bu çatışmalar dünyayı yeniden şekillendirdi. Çoğu Amerika halkı bilgilendirilmedi, orada ne olduğuna dair fikirleri yok. İngilizce konuşan ülkelerin çoğu olanların farkında değil, hiçbir şeyin değişmediğini düşünüyorlar çünkü onlara hiçbir şey söylenmiyor. Medya çökmüş durumda, hükümet propagandası yapıyorlar.

        REKLAM

        "ÇOĞU AMERİKALI PUTİN NEDEN UKRAYNA'YI İŞGAL ETTİ BİLMİYOR"

        Foto:AP
        Foto:AP

        Çoğu Amerikalı Putin neden Ukrayna'yı işgal etti bilmiyor, şimdiki hedefleri ne bilmiyor, onun sesini hiç duymadılar.

        Amerikalılar dahil oldukları savaşta neler olduğunu bilmeli. Putin'i sevdiğimiz için değil ABD'yi sevdiğimiz için buradayız."

        MUSK KENDİSİNE DESTEK VERİYOR

        Röportajın ne zaman gerçekleşeceğine dair bilgi vermeyen Carlson, röportaj masraflarını kendisini karşıladığını hiçbir yerden destek almadığını söyledi

        Elon Musk'ın da kendisini desteklediğini söyleyen Carlson'ın Putin ile röportajı sosyal medya platformu X'te yayınlayacağı düşünülüyor.

        BAZI YAYINCILARDAN CARLSON'A CASUSLUK SUÇLAMASI

        Carlson'ın Putin ile olası röportajı ülkede tepki çekti. Demokratlar bunu Putin'in işgalini aklama girişim olarak görürken, bazı yayıncılar Carlson'a casusluk suçlaması yapıldı.

        Carlson, Putin ile önceki röportaj talebinin ABD hükümeti tarafından engellendiğini de iddia eti. Ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e de röportaj talebinde bulunduğunu söyledi.

        İŞİNE SON VERİLMİŞTİ

        Foto:AP
        Foto:AP

        Trump destekçisi olarak bilinen Carlson'ın, geçtiğimiz Nisan ayında 2016 yılından beri çalıştığı ABD'nin büyük medya kuruluşu Fox News'teki işine son verilmişti. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlangıcından bu yana yayınlarında zaman zaman Kremlin'i destekleyen açıklamalarda bulunmuştu.

        *Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ