Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Barrack, Arab News gazetesine verdiği röportajda, "bir müzakere ekibi kurarak arabulucu olarak çalışmaya başladıklarını ve işlerin hızlı ilerlediğini" ifade ederek, anlaşmanın özünün, “Lübnan’da yaygın olan bireysel silahlar değil, İsrail'i tehdit edebilecek ağır silahlar meselesi olacağını" vurguladı.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack, “Lübnan ile İsrail arasında doğrudan teması yasaklayan yasal engellere rağmen, Amerika Birleşik Devletleri’nin iki ülke arasında gizli görüşmeleri kolaylaştırdığını” açıkladı.

Silahsızlanma sürecinin Lübnan ordusunun müdahalesini gerektireceğine ve Lübnan ordusunun güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden ABD'li temsilci Barrack, "Ordu, Hizbullah ile yumuşak bir şekilde konuşup, ‘İşte silah teslim etme mekanizması’ diyebilir. Biz bir iç savaş istemiyoruz." diye konuştu.

Barrack, Hizbullah’ın iki bölümden oluştuğunu, İran tarafından desteklenen bir askeri kanadı ve Lübnan parlamento sistemi içinde faaliyet gösteren bir siyasi kanadı bulunduğunu belirterek, "Hizbullah'ın silahsızlandırılmasına yönelik her türlü sürecin Lübnan hükümetinden başlaması ve Hizbullah’ın tam onayıyla gerçekleşmesi gerekiyor." dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ