Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurban Bayramı öncesinde kebabın başkenti Adana’da kebapçılar etlerin nasıl saklanıp tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Kebapçı Cihangir Korkmaz ilk günkü etle Adana Kebap yapılmasının lezzetli olmayacağını söyledi.

        Kurban Bayramı’na sayılı günler kala etlerin muhafaza edilmesi ve tüketilmesi noktasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında kebapçılar uyarılarda bulundu.

        Kentte uzun yıllardır kebapçılık yapan Cihangir Korkmaz, kurban etinin ilk olarak 34 saat dışarıda bekletilerek dinlenmesi gerektiğini söyledi. Korkmaz, “Kurban eti dışarıda 34 saat bekletildikten sonra buzdolabına konulmalı ve burada da 34 gün saklanmalı. Daha sonra eti çıkartıp kıyma ise kıyma, yemeklik ise parçalanarak derin dondurucuya atılmalı” diye konuştu.

        Kurban Bayramı’nın ilk günü kebap yapılmamasını tavsiye eden Korkmaz, “Bizler çok sabırsızız. Kurbanı keser kesmez yiyoruz. Ancak 1 gün bekletilirse daha güzel olur. İlk gün kavurma yapılsa, ikinci gün kebap yapılsa daha lezzetli olur” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler