Adnan Oktar'a "uzaklaştırma" kararı
Avusturya'da yaşayan babanın, uzun süredir haber alamadığını belirttiği 2 kızını Adnan Oktar'ın programında gördüğü ve Türkiye'ye gelerek kızlarının zorla bir yerde tutulduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, kızların annesi ve Adnan Oktar hakkında 6 ay süreyle "uzaklaştırma" kararı çıkarıldı
ABONE OLHabertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre anneleriyle Türkiye'ye gelen kızlarının Adnan Oktar'ın programına çıktığını gören baba, kızlarının alıkonulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Adnan Oktar ve anne G.K. hakkında soruşturma başlatılırken mahkeme, Oktar ve annenin 6 ay süreyle 2 kıza ve babasına yaklaşmaması yönünde hüküm kurdu.
Avusturya'da yaşayan ve uzun süredir Türkiye'de boşandığı eşiyle birlikte bulunan kızlarından haber alamayan E.K. hukuk mücadelesi başlattı. Kızlarının Adnan Oktar'a ait bir kanalda yayınlanan programda gören ve alıkonulduğunu iddia eden Koçak, hem Oktar'dan hem de çocuklarının annesi G.K.den şikayetçi oldu. Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kızlarının programda çıktığına dair fotoğrafları da dosyaya delil olarak sundu.