Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adnan Öztürk kimdir? Galatasaray başkanlığına aday olacak mı?

        Adnan Öztürk ismi Galatasaray yönetiminin 13 Ocak 2018'de erken seçime gidileceğini açıklamasıyla gündeme geldi. Galatasaray Teknik Dreiktör Igor Tudro'un görevine son verilmesinin hemen ardından yapılan erken seçim açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Haberle birlikte kulislerde hareketlendi. Kulislerde, daha önce 2018'de başkan adayı olacağını dile getiren Adnan Öztürk'ün bu seçimde aday olacağı iddia edildi. Adnan Öztürk ile ilgili bilgiler şöyle...

        ADNAN ÖZTÜRK KİMDİR?

        1963 yılında Düzce'de dünyaya gelen Adnan Öztürk, ilköğretimi Düzce Namık Kemal İlkokulu'nda tamamladı. 1982 yılında Galatasaray Lisesi'ne giren Öztürk, 4 yıl sonra 1986 yılında liseden mezun olarak üniversite hayatına başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'ne giren Öztürk, petrol mühendisliği bölümünden mezun oldu.

        REKLAM

        1988 yılında İstanbul Üniversitesi Üst Düzey Yöneticilik programını tamamlayan Öztürk, dünyanın önde gelen çelik firmalarından Arcelor Mittal'da kariyerine başladı. Öztürk halen bu şirkette Akdeniz-Ortadoğu ve Türkiye Gelişimi'nden sorumlu başkan olarak görevinde devam etmektedir.

        Öztürk, 2004-2006 yılları ve 2011-13 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü'nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

        Öztürk aynı zamanda Galatasaraylılar Derneği, Galatasaray Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti, Galatasaray Yardımlaşma Sandığı Mütevelli Heyeti, Galatasaray Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu üyesidir. Galatasaray Onur Madalyası sahibidir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ