Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir, Mezunları Ne İş Yapar ve Nerede Çalışır? Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü İş İmkanları Neler

        Üniversite tercih dönemi sırasında ya da gelecekte iyi bir yaşam ve iş imkanı sunacak meslek seçimi kapsamında farklı bölümler hakkında bilgi almak isteyenler de olabilir. Hakkında çok fazla bilgi bulunmayan bölümlerden biri olan Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği de ilk sıralarda yer alıyor. İşte, Ağaç işleri mühendisliği ile ilgili sorulan soruların cevapları

        Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir?

        Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü, gençler arasında pek de bilinen bir bölüm değildir. Bu bölüm orman ürünleri endüstrisiyle ilgili işlemlerin ve süreçlerin yönetilmesi, tasarlanması, geliştirilmesi ve optimize edilmesi için mühendislik temellerini kullanarak çalışan bir mühendislik dalı olarak açıklanır. Bu mühendislik bölümünde ağaç bazlı malzemelerin üretiminden işlenmesine, dağıtımına ve pazarlamasına kadar olan tüm süreçler lisans eğitimi sürecinde öğrencilerine aktarılır.

        REKLAM

        Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıl?

        Ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümünün eğitim süresi 8 yarıyıl olmak üzere 4 senede tamamlanır.

        Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Mezunları İş Olanakları

        Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar? sorusu bu bölüm hakkında yapılan araştırmalar sırasında en sık sorulan sorudur. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, orman ürünleri işleme, ahşap ürünlerin üretimi, depolanması, dağıtımı ve yönetimi gibi konuları kapsayan bir alan olduğu için bu bölümden mezun olan kişiler farklı iş olanaklarına sahip olabilir.

        Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Mezunları Nerede Çalışır?

        • Orman ürünleri şirketlerinde orman ürünleri üretimi yapan şirketlerde, kereste üretimi, ahşap plaka üretimi, odun işleme ve diğer orman ürünleri üretimi süreçlerinde çalışabilir.
        • Mobilya üretimi şirketlerinde mobilya üretimi süreçlerini yönetmek, tedarik zinciri yönetimi, üretim planlaması gibi alanlarda görev alabilir.
        • Kağıt ve selüloz sanayi sektöründe kağıt üretimi, selüloz eldesi gibi süreçlerde çalışabilirler.
        • Yapı malzemeleri sektöründe ahşap tabanlı yapı malzemeleri üretimi süreçlerini yönetebilir.
        • Çevre ve sürdürülebilirlik danışmanlığı yapabilir.
        • Yeni ürün geliştirme, üretim süreçlerinin iyileştirilmesi ve inovasyon alanlarında araştırma yapabilirler.
        • Üniversitelerde akademik kariyerlerine devam edebilirler.

        Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Dersleri

        • Orman ürünleri tek teknolojileri dersi: Ağaç ve diğer orman ürünlerinin işlenmesi, depolanması, korunması ve kullanımına yönelik teknikler ve teknolojiler hakkında bilgi verilir.
        • Üretim ve işleme süreçleri dersi: Ağaç işleme fabrikalarında kullanılan makineler, ekipmanlar ve üretim süreçleri hakkında eğitimler verilir. Derslerde Ağaç ürünleri, mobilya, kağıt, mukavva gibi endüstriyel ürünlerin üretim aşamaları detaylı bir şekilde incelenir.
        • Kalite kontrol ve güvence dersi: Ürün kalitesinin sağlanması için kalite kontrol ve kalite güvence yöntemleri öğrencilere öğretilir.
        • İşletme yönetimi dersi: Üretim tesislerinin verimliliğini artırmak, kaynakları optimize etmek ve iş süreçlerini düzenlemek için işletme yönetimi konuları aktarılır.
        • Çevre ve sürdürülebilirlik dersi: Orman kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılması için atık yönetimi ve çevresel etkilerin azaltılması konuları ele alınır.
        • Pazarlama ve dağıtım ders: Ürünlerin pazarlanması, dağıtımı ve müşteriye ulaştırılması süreçleri hakkında bilgileri içerir.
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ