Çocuklar için zararlı içeriklere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından sıkı takip
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital ortamlardaki ihmal, istismar gibi zararlı içeriklerden korunması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında 1.259 içeriğe müdahalede bulunulduğunu açıkladı
ABONE OLAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca oluşturulan Sosyal Medya Çalışma Grubu, çocukların dijital ortamlardaki ihmal, istismar gibi zararlı içeriklerden korunması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında 1.259 içeriğe müdahalede bulundu.
Çocukların dijital dünyada karşılaşabilecekleri veya karşılaştıkları olumsuz içerikler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sıkı takip ediliyor. Bakanlık, bir yandan tespit edilen zararlı içeriklere ilişkin ilgili kurumlarla iş birliğiyle yasal çerçevede önlem alırken diğer yandan ailelerin, personelin ve çocukların bu konuda farkındalık kazanmaları amacıyla eğitim çalışmaları yapıyor.
Sosyal Medya Çalışma Grubu, özellikle çocuklar için zararlı olabilecek içeriklerin tespit edilmesi ve gerekli müdahalelerin yapılmasına yönelik çalışmalar yürütüyor. Ayrıca zararlı olduğu düşünülen içeriklerin bildirilebileceği kurumsal ihbar platformları da bulunuyor.
Bakanlığın Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, bu tür içeriklerin ihbar edilebileceği form ve e-posta adresi ile Whatsapp, Bip mesaj uygulamaları yer alıyor. Ayrıca, CİMER, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının siber@egm.gov.tr, Kişisel Verileri Koruma Kurumunun www.kvkk.gov.tr, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun https://www.ihbarweb.org.tr adresleri ile e-devlet üzerinden de ihbarda bulunulabiliyor.