Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Abdulkadir Yüksel öldü mü? - AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel kimdir?

        AK Parti Gaziantep MilletvekiliAbdulkadirYüksel, geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Edinilen bilgiye göre, 55 yaşındakiYüksel, geçirdiği kalp krizi nedeniyle Güven Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Yüksel, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Vefat haberinin ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve bazı AK Parti milletvekilleri Güven Hastanesi'ne geldi.

        AbdulkadirYüksel, 3 Temmuz 1962'de Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Birecik'te tamamladı. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. Birecik'te 1994-99 ve 2004-09 yılları arasında iki dönem Belediye Başkanlığı yaptı.

        AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak da görev yapanYüksel'in 3 çocuğu bulunuyor.

        Abdulkadir Yüksel, 25 Eylül 2017 tarihinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YÜKSEL'İN AİLESİNE TAZİYELERİNİ İLETTİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel'in ailesine başsağlığı diledi. İstanbul'dan Ankara'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Esenboğa Havalimanı'ndan Yüksel'in yaşamını yitirdiği Güven Hastanesine geçti. Yaklaşık yarım saat süren ziyarette doktorlardan bilgi alan Erdoğan, Yüksel'in ailesine taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğana ziyareti sırasında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile diğer yetkililer eşlik etti.

        BAŞBAKAN YILDIRIM: ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

        Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel'in vefatına ilişkin, "Mecliste görevi başında kriz geçiriyor. Hemen müdahale edilmesine rağmen maalesef hayata döndürülemedi." dedi.

        Yıldırım, Güven Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, Gaziantep Milletvekili Yüksel'in bugün geçirdiği kalp krizi sonrası vefat ettiğini belirtti.

        Yüksel'e Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, "Mecliste görevi başında kriz geçiriyor. Hemen müdahale edilmesine rağmen maalesef hayata döndürülemedi. Çok değerli bir milletvekilimiz. Uzun yıllar doğduğu Birecik'te belediye başkanlığı yapmış, hemşehrilerinin gönlüne taht kurmuş çok değerli bir insandı. AK Parti grubu olarak milletvekilimizin vefatından dolayı üzüntümüz büyük." diye konuştu.

        Başbakan Yıldırım, Yüksel için yarın saat 11.00'de TBMM'de resmi tören düzenleneceğini, ikindi namazına müteakiben de doğduğu Birecik'te toprağa verileceğini ifade etti.

        Yıldırım, Gaziantep Milletvekili Yüksel'in eşi Kadriye Yüksel ve diğer aile bireylerine de başsağlığı dileklerini iletti.

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise Yüksel'in yıllarca belediye başkanlığı yaptığını ve örnek bir şahsiyet olduğunu dile getirdi.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE

        İHA'nın haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel'in vefatı nedeni ile Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak taziyelerini iletti.

        TAZİYE MESAJLARI

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ