Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Habertürk'te Eren Eğilmez'in sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Yalçın'ın sorulara verdiği yanıtlardan öne çıkan başlıklar şöyle:

Uzun süredir stratejik oy kullanma, o partinin bu partiyle anlaşması, o şehirde uzlaşı vs. Tabii bunlar doğal olarak olacak. Ama mesele siyasallaştıkça, kutuplaşma arttıkça rasyonel tercihlerden ziyade ideolojik tercihler ön plana çıkıyor. Halbuki biz siyasi tartışmalara odaklı, gruplaşmalar, odaklaşmalar, kamplaşmalardan gitmek yerine seçmene şunu söyleyebilelim; ideolojik tutumlarımız, aileden kalma oy alışkanlıklarımız, ekonomik durumla ilişkili oy kullanma alışkanlıklarımız olabilir. Ama yerel seçim dediğiniz şey, gündelik yaşamımızı doğrudan etkileyen bir şey. Dış politikaya dair bir konudan hareketle İstanbul, Ankara, Iğdır, Sivas'ta oy kullanıyorsanız aslında hayatınızı doğrudan etkileyecek bir şeye odaklanmamış olursunuz. 8 ay önce genel seçim geçirdik.

"BİZ BELEDİYECİLİKTE GERÇEKTEN İYİYİZ"

Bu ülkenin vatandaşları siyasi tutumları net bir şekilde zaten ortaya koydular. Vatandaşın iradesi tecelli etti Cumhurbaşkanımız yeniden seçildi ve AK Parti de en büyük parti olarak iktidara gelmiş oldu. Ama bakın biz belediyecilikte gerçekten iyiyiz. Aslında hiçbir hizmet kaygısı olmayan, varlığını ittifaklar üzerinden oy devşirmek gibi çabalara kendi varlığını vakfetmiş, gündelik yaşamımızı etkileyecek icraatları yapmayanlarla vakit geçirmek kaygı yerine gelin hayatınızı kolaylaştıracak, trafik çilesini çözecek, kentsel dönüşümü en iyi yapacak adaylar kim ise, hayat kalitenizi yükseltecek adaylar kimse onlara oy verin. Biz diyoruz ki, koltuk kavgaları, kayıkçı kavgalarından ari olarak 8 ay önce seçim kazanmış parti olarak hizmetlerimizle, yapacaklarımızla ilgili konuşalım. AK Parti'nin belediye başkanları büyük ilerlemeler kat etmişler. Neden gereksiz yere bu siyasi kavgaların bir sonuucu olan meseleye takılıp kalalım. Biz belediyelerde çok başarılı olduğumuza inandığımız yerde bunun mücadelesini vermek istiyoruz.

"MUHALEFET SİYASETİ HAPSETMEYE ÇALIŞIYOR"

Murat Kurum bir rakam veriyor. '650 bin konutu 5 yıl içinde dönüştüreceğiz' diyor. Teknik tartışmasını yapabiliriz. Ama şunu söylemezsiniz değil mi; 'hayır yapma gerek yok' demezsiniz. İstanbul'da yaşayan hiçbir insanın kentsel dönüşüme itiraz etmemesi gerekir. 1 yıl önce yaşadığımız deprem beklemediğimiz kadar büyük şekilde geldi. İstanbul'da yıllarca kentsel dönüşüm konuşulur ama bu işi karalamak üzerine konuşulan bir dönemden geçtik biz. 6 Şubat depreminden sonra herkesin söyleyebileceği tek bir şey var; derhal kentsel dönüşüme başlamamız lazım. İstanbul'da kentsel dönüşümü öncelikle sorunu haline getirmeliyiz. Gerçekten yönetmekle, inşa etmekle ilgili derdimiz var. Şamata, gürültü, gereksiz siyasi tartışmaya gitmeden, hepimizin yaşamını etkileyecek icraate ihtiyacımız var. Belediyeler bunun için var. Türkiye önümüzdeki 4,5 yıl boyunca bir iktidar seçti, o tartışmalar bitti. Onu 2028'de görürüz tekrar. Bugün yerel seçimdir. Muhalefet vatandaşı boş söylem siyasetiyle hapsetmeye çalışıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ