AKM'de Mayıs ayı sanatla dolu
Atatürk Kültür Merkezi'nde, Mayıs ayında sanatseverleri dopdolu bir program bekliyor. AKM Tiyatro Salonunda, 'Şaşırt Beni' ve 'Canavar' oyunları sahnelenirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 'II.Mehmet' operasını sahneleyecek. İDSO'nun her cuma klasikleşen konserlerine ise dünyaca ünlü şefler ve sanatçılar konuk olmaya devam edecek.
ABONE OLII.MEHMET- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ
2 MAYIS- 20.00- 4 MAYIS- 16.00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU
İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konan, 24 Şubat’ta prömiyeri gerçekleştirilen, G.Rossini’nin ünlü eseri “II Mehmet” ( Maometto II), 2-4 Mayıs tarihlerinde Türk Telekom Opera Salonunda izleyiciyle buluşmaya devam edecek. Osmanlı İmparatorluğu’nun yedinci padişahı Fatih Sultan Mehmet’in aşk hikayesini konu alan ve 34 yıl aradan sonra ilk kez AKM’de kendi dilinde, İtalyanca olarak seslendirilen eserin başrollerini Burak Bilgili, Zafer Erdaş (II.Mehmet), Dilruba Bilgi ve Gülbin Günay (Anna) paylaşıyor.
ŞAŞIRT BENİ
2 MAYIS- 20.00- 22 MAYIS- 20.00- AKM TİYATRO SALONU
Yönetmen Selçuk Aydemir'in kaleme aldığı “Şaşırt Beni” adlı tiyatro oyunu, AKM Tiyatro Salonunda 2-22 Mayıs tarihlerinde saat 20:00’de seyirciyle buluşacak. Pelin Karahan, Çağdaş Onur Öztürk, Murat Akkoyunlu’nun rol aldığı oyun, karanlık tarafa geçmek isteyen bir karakterin komik maceralarını konu alıyor.
CANAVAR
3 MAYIS- 20.30- AKM TİYATRO SALONU
Tunç Şahin’in yazıp yönettiği “Canavar” oyunu, 3 Mayıs saat 20.00'de AKM Tiyatro Salonunda izleyiciyle buluşuyor. Başrollerinde Tülin Özen, Gülçin Kültür Şahin ve Hakan Emre Ünal’ın yer aldığı oyun, roman yazarı Kemal Sönmez’in hikayesini anlatıyor. Kemal Sönmez, bir imza günü için küçük bir Anadolu şehrine gelir ve yıllardır görüşmediği kuzenleri Aslı ve Derya'yı ziyaret eder. Ancak ziyaretleri beklenmedik sürprizlere neden olur. İki kuzen, Kemal'in önerisiyle yıllardır unuttukları aile yemeği 'Kapama'yı yapmaya hazırlanırken, Kemal’in ziyaretinin altındaki gerçek sebep ortaya çıkar.
İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ- DVORAK’IN 120. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ KONSERİ
3 MAYIS- 20.00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Dvořák'ın’ 120. ölüm yıl dönümü anısına 3 Mayıs saat 20.00'de Türk Telekom Opera Salonunda, Şef Rengim Gökmen yönetiminde, viyolonsel sanatçısı Poyraz Baltacıgil solistliğinde sahne alacak. Program, R. Schumann'un “La Minor, Op.129 numaralı Viyolonsel Konçertosu” ile başlayacak, ardından A. Dvořák'ın “Re Minor Op.70 numaralı 7. Senfonisi” seslendirilecek.