Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ALES sınavı saat kaçta başlayacak ve kaçta bitecek? 2022 ALES kaç dakika sürecek? ÖSYM ile ALES sınavı ne zaman gerçekleştirilecek?
        1

        Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda gerekli olan ALES puanı için adaylar yarın ALES'e girecekler. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı öncesi adaylar ALES saat kaçta başlayacak ve kaçta bitecek? Sorusuna yanıt arıyorlar. İşte ALES 2022 hakkında merak edilenler...

        2

        ALES NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Bu senenin ilk ALES sınavı 17 Nisan Pazar günü saat 10.15'te uygulanacak. Ancak saat 10.00'dan itibaren sınav binalarına giriş yapılamayacak. Bu yüzden adayların saat 10.00'a kadar sınav binalarına girişlerini tamamlamış olmaları gerekiyor.

        3

        ALES KAÇ DAKİKA SÜRECEK, KAÇTA BİTECEK?

        Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacak. ALES saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) sürecek. Buna göre ALES sınavı saat 12:30'da sona erecek.

        4

        ALES SINAV YERLERİ SORGULAMA

        Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi için ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinde giriş yaparak T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri yazmaları gerekiyor. Açılan sayfadan sınav giriş belgesi indirebilirsiniz.

        ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ