Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2022 ALES sınav sonuçları açıklandı mı ve hangi tarihte belli olacak?
        1

        2022 yılının ilk ALES sınavı 17 Nisan Pazar yani dün 81 il merkezi, Kırgızistan ve Lefkoşa’da uygulandı. Üniversitelerde araştırma görevlisi, okutman, öğretim görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı olmak isteyen binlerce aday ALES sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırıyor. Sayısal ve sözel testlerden oluşan ALES soru ve cevap anahtarı ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak. İşte, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES sonuç tarihi hakkında merak edilenler...

        2

        ÖSYM TARİH VERDİ! ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ALES Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin internet adresi üzerinden yayınlandı. Adaylar, https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden kimlik numaraları ve şifreleri ile ALES soru ve cevap anahtarını görüntüleyebilecek.

        3

        ÖSYM tarafından verilen tarihe göre ALES sonuçları 12 Mayıs 2022 Perşembe günü açıklanacak. Üniversite kadrolarında görev almak isteyen binlerce aday ALES sınav sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden öğrenebilir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ