Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'den Alex de Souza'ya Jorge Jesus teklifi! Yardımcı antrenör... - FB son dakika transfer haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcularından Alex de Souza, sarı lacivertlilerin yeni teknik direktörü Jorge Jesus tarafından yapılan geri dönüş teklifini geri çevirdi. Alex ayrıca Record'a özel açıklamalar da yaptı. İşte detaylar...

        2

        Record'un haberine göre; Alex, teklifinden ötürü Jorge Jesus'a teşekkür etti ve Sau Paulo U20 Teknik Direktörlüğü görevinden ayrılamayacağını iletti.

        3

        "Jorge Jesus'un Fenerbahçe tarafından işe alınması sonrası ne düşündün?"

        Alex: Kulübü çok seven ve her zaman Fenerbahçe için en iyisini isteyen biir olarak Jesus'un yeteneklerinde birinin teknik direktör olması muhteşem bir şey...

        4

        "Jorge Jesus'un Flamengo'daki başarılarını yakından takip etmiş biri olarak, Türkiye'de de başarılı olacağına inanıyor musun?"

        Alex: Başarı, çeşitli faktörlerin birlikteliğinden gelir. Kulübün, taraftarların ve toplumun Fenerbahçe'den beklentilerinin farkında olması gerek. Yaptığı analizler sonrasında çalışmalarına başlayacaktır. Ancak, Fenerbahçe ile başarılı olmak için tüm kaliteye ve deneyime sahip biri. Jesus'un sahip olduğu özelliklerle birlikte birkaç faktör daha eklenirse büyük başarılar elde edecektir.

        5

        "Herkes Fenerbahçelilerin fanatizmini biir. Sence Jorge Jesus, beklenen sonuçlar hemen alınmazsa kolayca suçlanabilir mi?"

        Alex: Fenerbahçe, 8 sezondur Süper Lig'i kazanamıyor. Jorge Jesus, bu hasreti bitirmesi için göreve getirildi. Baskı olması doğaldır. Ancak, bu baskıyı Benfica'da, Flamengo'da ve çalıştığı diğer yerlerde de yaşadı.

        6

        "Jorge Jesus, Fenerbahçe'de nasıl bir kulüp görecek?"

        Alex: Fenerbahçe'de mükemmel bir kulüp görecek. Muazzam bir stadyumu ve eşi bulunmaz bir atmosferi yaşayacak. Sadece dünyanın sayılı büyük kulüplerinde görebileceği tesisleri görecek. Jesus, kulüpten ne isterse istesin imkanlar ölçüsünde yerine getirileceğine inanıyorum. Bunun için ellerinden geleni yapacaklardır.

        7

        "Türkiye'nin diğer ülkelerden daha farklı bir yaşam tarzı, kültürü var. Jorge Jesus ve ekibi için adaptasyon kolay olacak mı?"

        Alex: Farklı kültürlerde yaşamaya alışmak için açık fikirli olmak ve orada yaşayan insanların kültürlerine saygı duymak gerekir. Türkiye'de yaşam, Brezilya ve Portekiz'den daha farklı. Türkler çok misafirperverdir ve futbola olan tutkuları da çok büyüktür. Bu nedenle Jesus ve ekibinin mümkün olan en kısa sürede alışması için ellerinden geleni yapacaklardır. Kültürel açıdan Türkiye gerçekten farklı bir yer ama hem Jesus'un hem Fenerbahçe'nin kısa süre içerisinde birbirlerine alışacaklarına inanıyorum.

        8

        "Bugün bir antrenör olarak, Jorge Jesus'a nasıl bir tavsiye verirsin?"

        Alex: Ben kimim ki Jorge Jesus gibi kazanan bir 'Lord'a tavsiye vereyim. Ona sadece şansın yanında olmasını dileyebilirim. O bilgilerini ve düşüncelerini sürekli geliştiren biri. Portekiz'de de böyleydi, Brezilya'da da....

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ