Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Anadolu kadınına özel girişim yarışması - Girişimcilik Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerindeki ticari alanların işletme yetkisine sahip Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG), Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) iş birliği ile, kadın girişimci ve tasarımcılara yönelik bir yarışma düzenledi. Anadolu’nun Kadın Gücü adını taşıyan yarışma sonucunda seçilecek ürünler, AKG yetki alanlarındaki müze mağazalarında satışa sunulacak.

        Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, Anadolu’nun Kadın Gücü yarışmasında, kadın üretici ve tasarımcılar 5 ayrı kategoride yarışacak. Takı, tekstil, ev ve dekorasyon (züccaciye), kahve seti kategorilerinde satışa sunulmaya hazır ürünler yarışırken, illüstrasyon kategorisinde de yaratıcı çizgiler arasından seçim yapılacak. Yarışmada seçilen ürünlere 10 bin liraya kadar alım garantisi verileceği öğrenildi.

        'KAZANANLAR KÜLTÜR ELÇİSİ OLACAK'

        Müze mağazalarını, kadın emeği ve yaratıcılığı ile zenginleştirmek istediklerini vurgulayan Anadolu Kültürel Girişimcilik İcra Kurulu Başkanı İ. Halil Korkmaz, "Jüri tarafından 5 ayrı kategoride değerlendirilecek ürün ve tasarımlar, Anadolu Kültürel Girişimcilik çatısı altındaki 133 müzenin 147 mağazasında satışa sunulacak" dedi.

        REKLAM

        Kadın üretici ve tasarımcıları, yarışmaya davet eden Korkmaz, "İstatistiklere göre Türkiye’de turizm amaçlı seyahat edenlerin yüzde 15’i müze mağazalarını da ziyaret ediyor. Bu oran dünya genelinde yüzde 25 civarında. Bizler de doğru tasarım ve ürünlerle bu oranı önce yüzde 20’ye sonra da yüz de 25’lere çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

        2018 CİRO HEDEFİ 80 MİLYON TL

        Anadolu Kültürel Girişimcilik'in (AKG), müze ve ören yerlerindeki ticari alanların işletme yetkisini 2016 yılında yapılan ihale ile devraldığını söyleyen Korkmaz, "Devlete 10 yıl için 1 milyar ciro garanti verdik. 2018 yılı için garanti verilen ciro ise 47 milyon TL. Yılın ilk 9 ayında bu rakamı aşmayı başardık. Yıl sonu ciromuzun 80 milyon lirayı bulacağını tahmin ediyoruz. Ciromuzun her yıl yüzde 5 ile 7 arasını yenileme ve genişlemeye harcıyoruz" dedi.

        İşletme yetkisini devraldıklarında müze mağazalarında 8 bin ürün olduğu bilgisini paylaşan Korkmaz, bugün itibariye ürün sayısının 20 bine çıktığını vurguladı.

        'YERLİ TURİSTİ DE ÇEKMEK İSTİYORUZ'

        Müze mağazalarının Türk kültürünün dünyaya tanıtılması açısından önemli tanıtım noktalarından biri olduğunu kaydeden Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM Merkez Müdürü Murat Usta, "Bakanlığımıza bağlı 300’ü aşkın müze bulunuyor. Bu müzelerin içindeki mağazaları ne kadar çok katma değerli ürünle besleyebilirsek mağazalara giren turist sayısını da o kadar artırmış oluruz" dedi.

        Usta, müze mağazalarına alışveriş için giren turistin yüzde 90’ına yakınının yabancı turistlerden oluştuğunu belirterek, "Hedeflerimizden biri de mağazalardaki ürün yelpazesini yerli turisti de cezbedecek şekilde genişletmek" ifadesini kullandı.

        Yarışmanın başvuruları www.anadolununkadingucu.com adresi üzerinden yapılabilecek ve başvuru süresi 10 Ocak 2019 tarihinde sona erecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ