Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Hürrem Sultan Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kuruldu.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre vakıf, Fuat İbrahimoğlu tarafından Bilecik'te kuruldu.

        Mal varlığı nakit 90 bin lira olan vakfın amacı şöyle sıralandı:

        "Osmanlı Devleti'nin hakimiyeti altında bulunmuş yerlerde insanlığa ve medeniyetlere faydalı eserler bırakan ve nitelikli insanlar yetişmesine vesile olan Hürrem Sultan'ın insanlığa bıraktığı kültürel mirasını geliştirmek ve bu kapsamda iyiliğin egemen olması için eğitim, öğretim, sağlık, sosyal, iktisat, Osmanlı Devleti'nin kültürel mirasının ihya ve yapımı ile kültürel alanlarda çalışmalar yapmak ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmek."

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler