Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce, Sarılar Mahallesi'nde turistler için safari güzergahı olarak kullanılan Kır mevkisine dökülen otel ve muz serası atıkları, Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanarak şehir çöplüğüne götürüldü.

        Manavgat'ta 28 Temmuz 2021'de başlayıp 10 gün süren yangında 70 bin hektar orman zarar gördü. Manavgat'ın Sarılar Mahallesi Kır mevkisinde de bazı bölgeler yangından etkilendi. Yapılaşmaya açılmayan ve kısmen orman, kısmen de tarla ve zeytin bahçelerinin bulunduğu Kır mevkisinde bulunan tali yollar, tur şirketlerinin safari güzergahları arasında yer alıyor. Her yıl yüksek sezonda on binlerce kişinin safari yapmak için geçtiği yol kenarlarına, ilçede bulunan ve tadilata giren 5 yıldızlı otellerin hafriyatları, muz seralarının atıklarının döküldüğü tespit edildi.

        KÜVET, MOBİLYALAR, BİTKİ ATIKLARI

        Otel tadilatlarından çıkan inşaat atıklarının yanı sıra çok sayıda küvet, mobilyalar ile çeşitli malzemeler ve muz seralarından getirilen bitki atıklarının yol boyunca gelişigüzel vaziyette atılmasına tepki gösteren Sarılar Mahallesi halkı, yollarda ciddi şekilde denetim yapılmasını istedi. Çevredekiler, muz serası atıklarını döken bir kamyonetin fotoğrafını da çekti.

        'ÇÖP DÖKMEK YASAKTIR' LEVHASI DİKİLDİ

        Olayı DHA'nın gündeme getirmesinin ardından harekete geçen Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, otel ve muz serası atıklarının toplanması için iş makineleri ve kamyonları bölgeye gönderdi. Manavgat Belediyesi yetkilileri yaklaşık 10 kamyon çöpün toplanarak şehir çöplüğüne götürüldüğünü belirterek, atıkları kimin döktüğünü belirlemek amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi. Bu arada atıkların döküldüğü alana, 'Çöp Dökmek Yasaktır' levhası dikildi. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Antalya / Kumluca Ömer KARÇA

        2022-12-26 16:12:28

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler