Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖL SINAV TARİHLERİ 2023 | MEB takvimi ile Açık Lise AÖL sınavları ne zaman, nasıl yapılacak, online mı, yüz yüze mi yapılacak?
        1

        AÖL 2. dönem sınav tarihleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. 3 Nisan tarihine kadar devam edecek ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri sonrasında gözler, Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihlerine çevrilecek. AÖL 2. dönem sınavlarının online mı, yüz yüze mi yapılacağı öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, "AÖL sınavları ne zaman, nasıl yapılacak, online mı, yüz yüze mi olacak?" İşte 2023 AÖL sınav tarihleri...

        2

        AÇIK LİSE SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?

        Pandemi döneminden önce sınavları yüz yüze yapılıyordu fakat sonrasında online sınav sistemine geçiş yapıldı. 2. Dönem AÖL sınavlarının henüz hangi sistemde gerçekleştirileceği netlik kazanmadı.

        3

        AÖL 2. DÖNEM SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

        2022-2023 dönemi Açık Lise 2. dönem sınav takvimine dair herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak kayıt yaptırmayan öğrencilerin sınava katılamayacağı için sınavların Nisan ayı sonrası yapılması bekleniyor. Geçen sene ise Açık Öğretim Kurumları 2. Dönem Sınavları 1-10 Mart 2022 tarihleri arasında online olarak uygulanmıştı.

        4

        AÖL İLK VE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTİYOR?

        MEB, Açık Öğretim Lise 2. dönem kayıtlarını uzattı, böylece; Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lise, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri 3 Nisan 2023 tarihi mesai bitimine kadar devam edilmesi kararı alındı.

        5

        Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, 3 Nisan 2023 tarihine kadar kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilecek. İlk kez kayıt yaptıracak öğrenciler de 3 Nisan'a kadar sınav ve kayıt ücretini yatırarak ilk kayıt işlemini yapabilir.

        6
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ