Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Arsenal Napoli MAÇI SONUCU ve MAÇ ÖZETİ | UEFA Avrupa Ligi maç sonuçları - Futbol Haberleri

        Bu kupayı daha önce üst üste üç kez kazanma başarısı gösteren Unai Emery'nin çalıştırdığı Arsenal, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Napoli'yi 2-0 mağlup etti ve avantaj kazandı.

        Mücadelede 14. dakika oynanırken orta sahada kazanılan topta Mesut Özil pasını sağa gönderdi. Lacazette pasını ceza sahasına gönderirken topla buluşan Maitland-Niles altıpas üzerindeki Aaron Ramsey'yi gördü. Ramsey yaptığı tek vuruşla skoru 1-0'a getiren golü kaydetti.

        Karşılaşmada dakikalar 25'i gösterdiğinde topla Napoli ceza sahasına doğru sokulan Lucas Torreira topu sola çektikten sonra vuruşunu yaptı. Uruguaylının şutunda top Koulibaly'ye de çarparak yön değiştirdi ve Napoli ağlarıyla buluştu.

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Arsenal sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu karşılaşmanın rövanşı 18 Nisan'da San Paolo'da oynanacak. İkinci maç sonunda turu geçen ekip, Villarreal-Valencia eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

        Napoli, tarihinde İngiliz takımlarına karşı deplasmanda hiç galibiyet elde edemedi. İtalyan temsilcisi8kez konuk olduğu İngilizlere6 kez yenildi, 2 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

        Arsenal, 2019 yılında oynadığı Avrupa kupalarındaki üçüncü iç saha maçında da gol yemedi. Arsenal daha önceki iki maçı 3-0'lık skorla kazandı.

        REKLAM

        İki takım daha önce 2013-14 sezonunda birbirlerine rakip olmuşlardı. Söz konusu bu mücadelelerde ev sahibi olan takımlar 2-0'lık skorla sahadan galibiyetle ayrılmıştı.

        ARSENAL'İN ÇEYREK FİNAL YOLU

        UEFA Avrupa Ligi'nin kıdemli teknik direktörü Unai Emery'nin yönetimindeki Londra temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katıldı ve E Grubu'nda Vorskla, Karabağ, Sporting Lizbon ile mücadele etti.

        Grup aşamasında oynadığı 6 maçın 5'ini kazanan Arsenal tek puan kaybını evinde Sporting karşısında 0-0'lık skorla aldı.

        Son 32 turunda Belarus'un BATE ekibiyle eşleşen Arsenal, deplasmandaki ilk maçı 1-0 kaybetmesine rağmen evinde 3-0'lık galibiyet elde edince son 16 turuna yükseldi.

        İngiliz devi son 16 turunda da yine ilk maçı kaybedip, tur biletini rövanş karşılaşmasında elde etti. Fransa'nın Rennes ekibine deplasmanda 3-1 kaybeden Arsenal, İngiltere'deki maçı 3-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

        NAPOLI ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

        Napoli, UEFA Avrupa Ligi'ne Şampiyonlar Ligi'nden geldi. Devler Ligi'nde Kızılyıldız, Liverpool ve PSG ile C Grubu'nda mücadele eden İtalyan devi, 2 galibiyet 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 9 puanla UEFA Avrupa Ligi biletini elde etti. Napoli, Liverpool ve Kızılyıldız'ı mağlup ederken tek yenilgisini 1-0'lık skorla Liverpool karşısında aldı.

        UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İsviçre'nin Zürich ekibiyle eşleşen Napoli, ilk maçı 3-1 kazandı, rövanşında ise evinde 2-0'lık galibiyetle son 16'ya yükseldi.

        Bu turda Red Bull Salzburg'la eşleşen Napoli, ikinci maçı deplasmanda 3-1 kaybetmesine rağmen ilk mücadelede elde ettiği 3-0'lık galibiyetle çeyrek finale yükseldi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ