Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB duyurdu: 2022 Mayıs ayı askerlik sevk ve celp tarihleri açıklandı!
        1

        Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde Mayıs 2022 Sınıflandırma Dönemi Duyurusu yayımlandı, askerlik sevk ve celp tarihleri belli oldu. Mayıs ayında silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili detaylar belli oldu. İşte MSB tarafından açıklanan seçim ve sınıflandırma sonuç tarihi ve sevk tarihleri

        2

        ASKERLİK MAYIS 2022 SINIFLANDIRMA SONUÇLARI TARİHİ

        Mayıs 2022 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 28 Şubat 2022 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekiyordu. oklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti ile celp tercihini yapmayanlar, ertelemesi sona erenler ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar, mevcut bilgilerine göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak sınıflandırma işlemine tabi tutuldu.

        3

        Seçim ve sınıflandırma sonuçları 29 Nisan 2022 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edilecekler.

        4

        ASKERLİK MAYIS AYI SEVK VE CELP TARİHLERİ

        Yükümlü Sevk Tarihleri Kovid-19 Testinin Yapılacağı ve Sevk Belgesinin Alınacağı Tarihler
        Yedek Subay/Astsubay Adayları, Erbaş/Er (1nci Grup) 12 Mayıs 2022 11-12 Mayıs 2022
        Erbaş/Er (2nci Grup) 09 Haziran 2022 08-09 Haziran 2022
        Erbaş/Er (3ncü Grup) 21 Temmuz 2022 20-21 Temmuz 2022
        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ