Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Atatürk, ölüm yıl dönümünde Antalya Piyano Festivali'nde

        18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 10 Kasım'a özel program ile müzikseverlerle buluşuyor. Atatürk’ün ölüm yıldönümünde müzikle anılacağı, Gürer Aykal’ın yöneteceği Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ‘Cumhuriyet Bestecileri’ konserinde, piyanist Emre Elivar izleyiciyle buluşacak.

        Festival kapsamında 10 Kasım Cuma akşamı, ‘Cumhuriyet Bestecileri’ konseri izleyiciyle buluşacak. Atatürk’ün ölüm yıldönümü vesilesiyle en güzel bestelerle anılacağı konserde, ünlü piyanist Emre Elivar’a Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Konseri, festivalin Sanat Yönetmenliğini de üstlenen şef Gürer Aykal yönetecek. Konserde, Atatürk’ün eğitim alması için Avrupa’ya bizzat gönderdiği müzisyenlerden biri olan besteci Ulvi Cemal Erkin’in eserleri de seslendirilecek.

        REKLAM

        Festivalin bundan sonraki programında;

        17 Kasım’da Flamenko Caz türünde Ariadna Castellanos,

        22 Kasım’da Hakan Şensoy yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte, Anadolu ezgilerinin senfonik rock türünde yeniden yorumlandığı konserde Çağ Erçağ (Viyolonsel) & Nurkan Renda (Gitar),

        26 Kasım’da ‘Romantizmin Tutkulu Sesi’ ve Pedro Almodovar‘ın ‘Yüksek Topuklar’ filminin unutulmaz sesi “İspanyol Diva” Luz Casal,

        29 Kasım’da ise 100 genç müzisyenden oluşan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası müzikseverlerle buluşacak.

        Türkiye’nin en önemli festivali olarak bilinen gerek yurtiçinden gerek yurtdışından övgüler alan, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 1-2 Aralık’ta dünyaca ünlü Şef Leonard Slatkin’in yöneteceği konserlerle son bulacak. Final konserlerinde Akdeniz Filarmoni Orkestrası; olağanüstü şiirsel müzik anlayışları ve özgün stilleriyle, uluslararası müzik camiasında özel bir yerleri olan Güher ve Süher Pekinel’e eşlik edecek. Kariyerleri boyunca pek çok sayıda ödüle layık görülen Güher ve Süher Pekinel; Avrupa, Uzakdoğu ve ABD’nin başlıca konser salonlarında çaldıkları resitallerden sonra, bu kez Antalyalı müzikseverlerle bir araya gelecekler.

        18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde, gerçekleşecek tüm etkinlikler boyunca 468 müzisyen Antalyalı müzikseverlerin huzuruna çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ