Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberleri: AVM'de uygunsuz görüntüye 15 yıl istendi

        Ankara'da, AVM'de uygunsuz görüntü çekerken suçüstü yakalanan Mustafa K. hakkında iddianame tamamlandı.

        Ankara'nın en eski alışveriş merkezi olan Kızılay AVM esnafının, bir kişinin kadın müşterilere rahatsızlık verdiği yönünde şikâyeti üzerine polis ekipleri takip başlattı. Verilen eşkali takip eden polis, tarife uyan bir kişinin yürüyen merdivenlerde bir kadının uygunsuz görüntülerini çektiğini tespit etti.

        SUÇÜSTÜ YAKALANDI, TELEFONUNA EL KONULDU

        Suçüstü yakalanan Mustafa K.'nin cep telefonuna el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen Mustafa K., nöbetçi sulh ceza hakimliğince 'konutu terk etmeme' adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        REKLAM

        SAVCIDAN 15 YIL HAPİS İSTEMİYLE İDDİANAME

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ayrımcılık ve Cinsel Suçlar Bürosu savcısı İrfan Nuri Akdeniz'in başlattığı soruşturma kapsamında şüpheliye ait incelenen telefonda yürüyen merdivende çekilmiş yüzlerce kadına ait görüntü bulundu. Telefonda ayrıca çoğu çocuklara ait çok sayıda müstehcen video olduğu belirlendi.

        İfadesinde görüntüleri izlemek için indirdiğini kabul eden Mustafa K. hakkında, "çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak ve yaymak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

        ŞİKÂYETÇİ OLAN KADININ DOSYASI AYRILDI

        Uygunsuz görüntülerinin çekilmesi ile ilgili de avukat Ş.M., şikâyetçi oldu. "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçunun uzlaştırmaya tabi olması nedeniyle, dosya ayrılarak uzlaştırma bürosuna gönderildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: İsmail Bölükbaşı
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ