Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Listede İstanbul'da var! İşte görülmeye değer Avrupa’nın en iyi şehirleri!
        1

        Condé Nest Okuyucuları Ödülleri Anketi'nde, şehirler arasında İtalya ve İspanya gibi ülkelerin şehirleri üst sırada yer aldı. Listede Türkiye, Almanya, İsveç, Danimarka, Norveç de yer alıyor.

        2

        1. San Sebastian, İspanya

        İspanya’nın dağlık Bask bölgesinde yer alan San Sebastian tatil beldesi, Biscay Körfezi kıyı şeridinde ve çevresinde. Avrupa’nın ziyaret edilecek en iyi şehirleri listesinde zirvede olan San Sebantian, büyüleyici atmosferi, uzun sahilleri ve dünyaca ünlü şefleri ile tercih edenleri mest ediyor.

        Avrupa’nın en iyi kumsallarına sahip olan San Sebastian, tarihi yapıları ve kiliseleriyle de görülmesi gereken bir yer.

        Yılın dört mevsiminde de ziyaret edilebilen San Sebastian, turistik açıdan daha çok Haziran ve Eylül ayları arasında yoğunluk yaşıyor.

        3

        San Sebatian şehrinde Ağustos ayında geleneksel Bask müziği ve danslarının olduğu Aste Nagusia Festivali düzenleniyor. Eylül ayında ise sinemaseverlerin buluştuğu meşhur San Sebastian Film Festivali yapılıyor. Yine her yıl Temmuz ayında Uluslararası Caz Festivali’ni bir de San Sebastian’da ziyaret edebilirsiniz.

        4

        2. Oslo, Norveç

        Oslo vatandaşları günümüzde Norveç Kraliyet Ailesi ve Norveç Hükümeti tarafından yönetilmektedir. Yıl boyunca önemli etkinlikler için kullanılan Oslo Katedrali görülmesi gereken yerlerden birisi. Avrupa’nın en iyi şehirleri arasında 2. Sırada yer alan Oslo’nun Akershus Kalesi’de görülmeye değer yerlerden...

        5

        Oslo şehrine özgü Barok mimarisi sanattan, siyasi tarihe kadar; müzelerde, nehirlerde, mahallelerde ve sayısız yürüyüş parkurunda bile yer alıyor.

        Oksijeni bol şehri ziyaret etmek için Haziran, Temmuz, Ağustos ayları ideal sıcaklık değeri olan 20 dereceye ulaşıyor. Oslo’da yoğun kış soğuğu yaşandığı için Temmuz ve Ekim ayları en yağış aldığı dönem olarak biliniyor.

        6

        3. Kopenhag, Danimarka

        Danimarka’nın başkenti Kopenhang, topluluk ruhu, heyecan verici yemek mekanları ve şehrin çeşitli bölgelerini birbirine bağlayan meşhur kanallarıyla, dünyanın en mutlu şehri unvanını uzun süredir koruyor. 18. yüzyıldan kalma surlar Rokoko bölgesinden Osterbro’ya kadar uzanıyor.

        7

        Kopenhang’da halkın refah seviyesinin yüksek olduğu da dikkat çeken bilgiler arasında!

        8

        Avrupa’nın en iyi şehirleri arasında 3. sırada yer alan Kopenhang aynı zamanda dünyanın en temiz şehirlerinden... Öyle temiz ki istenildiğinde kanalda bile yüzülebiliyor.

        9

        4. Stockholm, İsveç

        İsveç’in başkenti ve en büyük şehri olan Stockholm, her biri kendi karakterini oluşturmuş ve benzersiz tarihiyle görenleri büyülüyor. 14 adadan oluşan şehir 50 köprüyle birbirine bağlı halde! Sokakları arnavut kaldırımlardan ve kehribar rengi eski binalardan oluşuyor.

        Stockholm’un çevresinde düzenli bir feribot sistemi bulunuyor. Şehrin adı, anlamı 'adalar' olan İsveç dilindeki 'Holm' kelimesinden geliyor.

        Stockholm’de modern mimari eserlerini göremezsiniz. Şehri ziyaret etmek için en uygun dönem 20 – 25 derece hava sıcaklıklarının olduğu yaz mevsimidir.

        10

        5. Barselona, İspanya

        Avrupa’nın en iyi 5. şehri olan Barselona deniz ve dağlar arasına sıkışmış bir sahil kentidir. Mimari yapıları ve lezzetli yemek kültürü ile yıllarca pek çok turisti ağırlamıştır. Barselona’nın simgesi olan ve UNESCO listesinde yer alan Sargada Familia Bazilikası Antoni Gaudi’nin en büyük eseridir.

        11

        Renkli sokakları, pazarları, samimi insanları, tarihi eserleri, görülmesi gereken yapıları ve uzun sahil şeritleri ile Barselona görülmeye değer yerlerden biri.

        12

        6. İstanbul, Türkiye

        2021 Condé Nest Okuyucuları Ödülleri’nde Avrupa’nın en iyi şehri olarak birinci sırada yer alan İstanbul bu sene 6. sırada yer alıyor. Türkiye’nin en çok turist çeken şehirlerinden birisi olan İstanbul’un gezilmesi gereken yerleri saymakla bitmez. Tarihi sokakları, yapıları ve yemek kültürü ile İstanbul, özellikle boğaz manzarasıyla görenleri büyülüyor.

        13

        7. Floransa, İtalya

        Zengin kültürü, mimari yapısı ve Rönesans sanatı ile tanınan Floransa, galeriler ve müzeler ile adeta bir sanat şehridir. Avrupa’nın en iyi şehri olarak 7. sırada yer alan Floransa şehrinde Leonardo da Vinci ve Michelangelo gibi dünyaca ünlü sanatçılar yetişmiştir.

        14

        Akdeniz iklimine yakın olan şehirde yazları sıcak geçerken, kışları da çok soğuk değildir. İtalyan lezzetlerini deneyebileceğiniz Floransa’da ilkbahar ve sonbahar ayları yoğunluk açısından daha rahat bir dönemdir.

        15

        8. Münih, Almanya

        Neo Gotik mimarisi, bira salonları, şehrin sokakları ve parklarıyla Münih eğlence düşkünlerinin seveceği şehirler arasında. Özellikle Octoberfest kutlamalarıyla tanınan Münih Bayern’in başkentidir.

        16

        Münih’e gittiğiniz zaman MarienPlatz, Neus Rathaus, Altes Rathaus, St. Peter Kilisesi gibi yapıları görmeniz gezinize renk katacaktır.

        17

        9. Palma, İspanya

        Batı Akdeniz’de yer alan Palma; ormalarla ve dağlarla çevrili, plajları, kıvrımlı dar sokakları ve Gotik simge yapıları ile meşhurdur.

        18

        Almudaina’dan şehrin batısında ye alan Bellver Kalesi'ne kadar sayısız görülecek yeri olan Palma; 9. en iyi şehir olarak listede yer alıyor.

        19

        Santa Marina Katedrali ile tanınan Palma, tarih meraklıları için görülmesi gereken yerlerden birisi.

        20

        10. Roma, İtalya

        İtalya’nın başkenti Roma, tartışmasız en klasik mimari yapıya sahip, Roma Forumu'nun doğusunda, şehrin ise tam merkezinde yer alan muhteşem Kolezyum ile tanınır.

        21

        Ünlü İspanyol merdivenleri, Trevi çeşmesi ve eski Roma tapınağı olan Pantheon ise görülmesi gereken yerlerdendir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ