Avusturya polisinden 'Cesur Türk'e teşekkür
Avusturya'da emniyet yetkilileri, iki kadın polisi saldırgandan koruyan Türk iş insanı Güven Dağ'a teşekkür belgesi takdim etti, polislere yardımcı olan Dağ, yaptığının insanlık vazifesi olduğunu belirterek, "Kendimi bir kahraman olarak görmüyorum" dedi.
ABONE OLViyana Emniyet Müdürlüğü, Avusturya’da Aralık 2022de iki kadın polis memurunu saldırgandan kurtaran Güven Dağa teşekkür sertifikası takdim etti.
Dağ, olayın nasıl gerçekleştiğini ve Avusturya polisinden aldığı tebrik ve teşekkürü AA muhabirine anlattı.
Viyana’da doğup büyüyen 32 yaşındaki iş insanı Güven Dağ, olayın geçen yılın sonlarına doğru meydana geldiğini belirterek, başkentteki çevre yolundan evine giderken yüzü maskeli, askeri kamuflaj giyinmiş, uzaktan bakılınca elinde silaha benzeyen cisim bulunan saldırganı gördüğünü söyledi.
Dağ, maskeli saldırganın 4 şeritli çevre yolunda elindeki cisimle yoldan geçenlere saldırdığını, arabalara zarar verdiğini ve bunun üzerine polisi arayarak bilgilendirdiğini, polisin de kendisine "şüpheli şahsa ilişkin şikayetin kendilerine iletildiğini, şahsın tehlikeli olduğunu, elinde silah bulunduğunu ve olay yerinden uzak durması gerektiğini" söylediğini aktardı.
Bunun üzerine aracını park ederek şahsın olduğu yere doğru ilerlediğini, o sırada da polis memurlarının olay yerine geldiğini kaydeden Güven, zanlının polisi görür görmez üzerlerine doğru yürümeye başladığını, memurlara kendileriyle gelebileceğini söylediğini, polislerin de "Kendisine yakınımız da ol." dediğini, bunun üzerine birlikte şüpheliye doğru yürüdüklerini anlattı.
Dağ, "Adamın yürüyüş şeklinden anladım yani bu normal bir insan değil, gecenin 02.00’sinde maske ve askeri kamuflajla ve elinde poşetle, bilemiyorsunuz içinde silah mı var, tabanca mı var çünkü bir şeye güvenip de polisin üzerine doğru yürüyordu. Maalesef benzer bir durum yaşadığımız için (2 Kasım 2020’deki terör saldırısı) orada da iki Türk arkadaşımız kahramanca hareket etmişti. Şahıs doğrudan polisin üzerine yürüdü ve birden öyle bir sert yumruk vurdu ki sol eliyle polis memurunun suratına. O da (Polis memuru da yumruğun şiddetiyle) kafasını yere vurdu. Gerçekten hiç güzel bir görüntü değildi. O düşer düşmez ben de bunun (saldırganın) üzerine atladım." diye konuştu.
Saldırganın darbesine maruz kalan kadın memurun düşerek kafasını sert şekilde yere vurduğunu ve kısa süre bilincini kaybettiğini dile getiren Dağ, şunları anlattı: